Site icon Dijital Tekerlek

Merkel ’den Elektrikli Araçlarla İlgili Önemli Açıklama 🗣

Merkel ’den Elektrikli Araçlarla İlgili Önemli Açıklama 🗣 3

Bir çok Avrupa ülkesi gerek imzalanan çevre anlaşmaları gerekse hükümet politikaları nedeniyle çevreci adımlar atmaya devam ediyor. Almanya da çevre koruması için tedbirlerini artırmaya ve geliştirmeye devam ediyor. En son gelişme olarak Almanya Başbakanı Merkel, 54 milyar euro’luk bir iklim paketi hazırladıklarını basın açıklamasıyla duyurdu. Bu büyük rakama tepkiler var mı? Gelin birlikte bir bakalım. Elektrikli araçlara destek konusunda büyük adımlar atmış olan ve atmaya hazırlanan Volkswagen, 54 milyar euro ile bir sorunu olmadığını bizzat CEO’su aracılığı ile bildirdi.

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Alman hükümetinin ortaya attığı iklim paketini olumlu karşıladıklarını açıkladı.  Merkel tarafından resmi olarak açıklanan plan, 2023 yılından itibaren, 40 bin eurodan daha uygun fiyatlı elektrikli otomobillere  teşviki artırmaya başlayacak gibi görünüyor. Bu hareket, aynı zamanda, konvansiyonel otomobillerin işletme maliyetlerini artırıyor. Merkel, çevreyi çok fazla kirleten benzinli ve dizel araçların vergilerini de artıracağını duyurdu. Ayrıca, plana göre, benzin ve motorin fiyatları litre başına 3 sent zamlanacak.

Volkswagen

Şirketin CEO’su Diess, çevreci paketin araç üreticisinin elektrikli araçlara destek stratejisini olumlu bir yönde etkilediğini dile getirdi. Başarılı CEO şunları söyledi: “Elektrikli mobilite için sistemde bir değişikliğe ihtiyacımız var. Otomobil, önümüzdeki yıllarda olumsuz özelliklerini kaybedecek. Sessiz, güvenli ve temiz olacak. Bu iklim paketi elektrikli araçların artmasıyla ilgili önemli kararlar içeriyor.

Diğer Alman otomobil üreticilerinin tepkileri ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Dijital Tekerlek | Instagram

Görsel Kaynak

Exit mobile version