Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz EQT konsepti ile yepyeni bir sınıfa giriyor

Mercedes-Benz EQT konsepti ile yepyeni bir sınıfa giriyor 2

Mercedes-Benz EQT ile birlikte küçük hafif ticari segmentine giriş yapmaya hazırlanmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafı konsept EQT’nin Dünya Lansmanı’nı 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirmeyi planlamakta. Bu etkinlik ile marka küçük hafif ticari segmenti için gelecek planları hakkında bilgi vermeye hazırlanmakta.

Konsept olarak tanıtılması planlanan olan modelin Yeni T-Serisi’nin öncüsü olması beklenmekte. Bununla birlikte Mercedes-Benz’in “Önce Elektrik” stratejisi ile tasarlanan konsept EQT modeli tamamen elektrikli olacak.

Efsanevi profesyonel kaykaycı Tony Hawk tarafından modelin detayları paylaşılırken dikkatleri lansman öncesinde toplamayı başarmakta. Ayrıca Daimler Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener ve Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Marcus Breitschwerdt, Concept EQT’nin modelin özelliklerini ve küçük hafif ticari segmentindeki elektrikli geleceğe dair merak edilen bir çok konuya da bu lansman ile değinmeyi hedeflemekte.

Mercedes-Benz EQT modeli ile T-Serisi benzer mi ?

Etkinlikte tanıtılacak olan Concept EQT modeli yakında yollara kavuşacak olan Yeni T-Serisi’nin elektrikli versiyonuna dair detayların ön gösterimi olacak. Bununla birlikte marka V-Serisi’nde elde edilen deneyimi kompakt formata aktarmayı amaçlamakta. Ayrıca küçük ticari segmentine de yeni bir kalite düzeyi gelmekte.

Konsept EQT geniş ve değişken olan iç mekanı, çekici tasarımı ile birlikte Mercedes-Benz tarafının ayırt edici olan yüksek standartlarını kullanıcısına sunmayı hedeflemekte.

Son olarak Mercedes-Benz EQT modeli; küçük hafif ticari segmentinde yeni bir bütünsel tasarımı yaratmakta. Bu model ile marka segment içerisinde yer alan ürün havuzunu da genişletmekte.

“Audi A7 L Sedan modeli tanıtıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version