Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes’in Dizel Motorlarına İnceleme Yapılacak

Mercedes’in Dizel Motorlarına İnceleme Yapılacak 2

Eskisinden daha ayrıntılı yapılan motor incelemeleri sonucu Emisyon hilesi yapılan araçlara ceza uygulaması geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde birçok marka araç bu yaptırımlar yüzünden cezaya çarptırılıp araçların tekrardan kontrol edilmesi sağlanmıştı. Bu yaptırımlardan sonra Mercedes’in Renault motoru olan araçlarında da aynı hileye saptanma şüphesinden kaynaklı inceleme başlatılacağı açıklandı.

Daimler’in Başı Yine Dertte

İllegal yazılımların kullanıldığı tespit edilen Daimler geçtiğimiz sene yaklaşık 700 bin aracını geri çağırarak büyük bir zarara uğramıştı. Daimler’in bu sefer farklı bir usulsüzlük yüzünden incelemeye alındı. Dizel motorlarda kullanılan Renault marka motorların incelemeye alındığı açıklandı. Mercedes A serisi gibi kompakt modellerin Renault kaynaklı küçük dizel motorlarda şüpheli yazılımların rastlanıldığı bu sebepten ötürü Alman Motorlu Taşıtlar Kurumu tarafından incelemeye alındığı açıklandı. Yapılan incelemelerin hangi yıl bazında ki araçlara yapıldığı açıklanmazken yapılan araştırmalar sonucunda olası bir risk raporun da A Serisi araçların dahil olup geniş çaplı bir geri çağırma operasyonu başlatılacağı açıklandı.

Renault Kendini Savundu

Yapılan araştırmalar devam ederken, olayın Mercedes araçlarında geçse de marka Renault’a ait olduğundan tek yetkili merci olarak Renault açıklama yaptı. Geliştirmiş olduğu motorların hiçbir sıkıntılı unsurları yansıtmadığını belirten Renault, Mercedes anlaşması gereği teslim edilen motorlarımızın mühendisleme sisteminin Mercedes’e ait olduğunu iddaa etti. Daimlerin geçen yıl yaptığı usulsüzlükten ötürü ödediği 860 milyon Euro ceza olduğu bilinmektedir. Bu olayda da bir usulsüzlük olduğu anlaşılırsa yeni bir cezanın gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Exit mobile version