Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes Vision EQXX 1000 kilometrelik hedefe ulaştı

Mercedes Vision EQXX konsepti Almanya’dan Fransa’nın güney kıyısına tek şarj ile ulaşmayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Las Vegas’taki tanıtımın ardından sahip olduğu aerodinamik detaylar ile dikkatleri çekmeyi başaran EQXX; iddialı hedeflerine yapılan yol testi ile beraber ulaştı. Bununla birlikte EQXX en çok dikkat çeken 1000 kilometrelik menzil hedefine tek şarj ile çıkılan yolculukla ulaştı. 5 Nisan günü çıkılan yolculuk ile beraber Almanya’dan başlayan yolculuk Fransa’da sonlandı. Ayrıca model hedeflediği konuma vardığında halen 140 kilometrelik bir menzile sahipti. Yolculuk Sindelfingen kenti ile Fransa’nın Cassis kasabası arasında trafiğe açık yollarda gerçekleştirildi.

Mercedes Vision EQXX teknik özellikleri

Vision EQXX sahip olduğu etkileyici verimliliği ile tek bir şarj ile 1.000 kilometrelik bir menzili kullanıcılara sunulabiliyor. Yani model yapılan testler ile beraber, tek bir şarj ile Berlin’den Paris’e veya İstanbul’dan Adana’ya yolculuğun mümkün olduğunu kanıtladı. Bununla birlikte model bu menzil değerine devasa bir batarya ile ulaşmıyor. Modelde 100 kWh değerinden daha düşük kapasitede bir batarya mevcut.

ÖzellikDeğer
Güç201 beygir
Batarya kapasitesikWh < 100
Uzunluk463 santimetre
Dingil mesafesi280 santimetre
Ağırlık1750 kilogram
Sürtünme katsayısı0.18 Cd

Mercedes Vision EQXX tasarımı

Modelin aerodinamik tasarımının teknik detaylara olan katkısı şüphesiz inanılmaz bir seviyede. Bununla birlikte modelin pürüzsüz gövdesi ile çatıdan kuyruğa kadar uzanan bir gözyaşı şeklindeki duruşu oldukça bütün görünüyor. Elbette modelin sahip olduğu sürtünme katsayısı birçok teknolojiyi de otomobilin bünyesine kazandırıyor. Ön tampondaki ve tekerlek kapaklarındaki havalandırmalarının kombinasyonu sayesinde o bölgedeki aerodinamik ayrım ortadan kalkıyor. Ayrıca ön ızgarada sadece gerektiğinde açılan aktif soğutma panjurları da bulunmakta. Arka tarafa baktığımızda ise; yüksek hızlarda açılan ve kapalı konumdayken gövdeye kusursuz bir şekilde oturan bir difüzör bizleri bekliyor.

Tasarım tarafında sağlanan bu akış elbette lastikler tarafında da destekleniyor. Lastik tarafında özellikle verimliliği desteklemek adına, Bridgestone ultra düşük yuvarlanma dirençli lastikler kullanılıyor. Modelin jant tarafında ise 20″ boyutunda alaşımlı jantlar tercih ediliyor.

Kısaca dış tasarımın modelin sahip olduğu menzili de büyük etkide olumlu etkilediğini belirtmek gerekiyor.

“Elektrikli Araçların Tarihçesi”

Exit mobile version