Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG GT 73e sonunda bizlerle

Mercedes-AMG GT 73e sonunda bizlerle 3

Mercedes tarafının büyük merakla beklenen Mercedes-AMG GT 73e modeli karşımızda. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes, Mercedes-AMG GT dört kapılı otomobil serisi rakiplerini adeta titreten yeni varyantı ile genişlemekte. Bahsettiğimiz modeli ilk olarak geçtiğimiz vakitlerde yeni Petronas F1 aracı ve AMG Hypercar modeli ile görme fırsatına sahip olmuştuk. Bununla birlikte model bir çok kişi tarafından merakla beklenir hale gelmekte idi.

Mercedes-AMG GT 73e teknik özellikleri

Modelin motor tarafında 4.0 litrelik çift turbo V8 motor yer almakta. Bu sayede model sadece bu motordan 612 beygir güç elde etmekte. Bununla birlikte 201 beygir güce sahip olarak elektrikli motorun da eklenmesi ile modelin totalde en az 805 beygir gibi bir güce sahip olması beklenmekte. Modelin total tork değerinin ise 1000 Nm civarında olması bir diğer beklenti. Ayrıca modeli kardeşi olarak nitelendirdiğimiz GT 63 S modeli ile karşılaştırdığımızda; GT 63 S tarafında 630 beygirlik bir güç değeri mevcut.

GT 73e modelinin aslında en büyük rakibi Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid modeli. Porsche tarafında yer alan model 689 beygir güce 973 Nm tork değerine sahip.

Mercedes-AMG GT 73e bazı şeylerin başlangıcı

Modelin gelecek performans modellerinin temelini oluşturması planlanan olan yeni plug-in hibrit sistemi ile ilgili daha fazla ayrıntıyı paylaşmakta. Ayrıca bahsettiğimiz bu sistemin yeni C63e modelinde de kullanılması beklenmekte. Güçlü modellerde kullanılan bu sistemin özelliği ve hedefi ise; yeni güçlü olan elektrikli motorun arka aksa entegresi ile tamamen elektrikli veya hibrit modda arka tekerlere doğrudan vereceği güç ile sürüş keyfinin arttırılması hedeflemekte.

Bahsettiğimiz bu yeni elektrikli motor; mevcut PHEV sistemlerde kullanılan motora nazaran çok daha büyük ve daha güçlü. Bununla birlikte ağırlık konusunda da dengeyi sağlamakta markanın elini kolaylaştırmakta. Ayrıca frenleme tarafında da iyileştirilen enerji geri kazanımı sayesinde doğrudan aküye geri besleme mevcut.

GT 73e modelinin verilerine baktığımız vakit gerçekten bu güçteki bir modeli caddelerde görmek çok heyecan verici. Model adeta halen plug-in hibrit konusunda kararsız kalan kullanıcıların; akıllarında yer alan soru işaretlerini yok etmek için gelmekte.

Bahsettiğimiz bu olağanüstü teknik veriler sayesinde model GT 63 S tarafının sahip olduğu 3.2 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi değerini 3.0 saniyeye düşürmekte.

Son olarak model şarj tarafında elbette DC şarj teknolojisini destekleyecek. Ayrıca modelin sınırlı sayıda üretilmesi beklenmemekte. En detaylı bilgileri ise bu yıl içerisinde yapılacak bir açıklama ile elde edebileceğiz.

“Mercedes-AMG One Hypercar, Lewis Hamilton ile karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version