Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Maybach EQS SUV lüks EV olarak tanıtıldı

Münih’te tanıtılan Mercedes-Maybach EQS SUV konsepti sahip olduğu tasarım ile birlikte dikkatleri çekmeyi başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Maybach EQS tasarımı

Elektrikli olan model ön tarafta büyük bir ızgara yerine; siyah bir arka plan üzerinde parlak krom olan dikey ince çizgili geniş bir panele sahip. Bununla birlikte alt ön pano, krom panjurla devam eden bir detaya sahip. Krom detaylar yan eteklerden devam ederek modeli çepeçevre sarıyor.

Modelin kapı kolları gömme bir tasarıma sahip. Bununla birlikte kapı kolları kullanıcıların yaklaşması halinde kendisini dışarı çıkartabiliyor. Kapılar ise otomatik olarak açılıp kapanma özelliğine sahip.

Maybach EQS konseptinin tanıtımında renk olarak; Obsidyen Siyah Metalik ve Zirkon Kırmızı rengi tercih edilmiş. Elbette model bir çok Maybach modelinde olduğu gibi çift rengin birlikte kullanıldığı bir tasarıma sahip.

Modelin sahip olduğu bol krom detaylar kapı çerçevelerini de süslemekte. Bununla birlikte modelin B sütunu üzerinde Maybach olduğunu belirten bir M amblemi yer alıyor. Ayrıca model 24″ boyutunda devasa tekerleklere sahip.

Kabin tarafında model gerçekten adeta bir yat konforuna ve tasarımına sahip görünüyor. İç tarafta kullanılan Piyano Beyaz ve Pembe altın renkli vurgular ile model oldukça lüks bir görünümü yakalamış görünüyor. Ayrıca bu tasarımın iç aydınlatmalardan yansıtılan Derin Deniz Mavisi rengiyle oldukça güzel göründüğünü belirtmek gerek. Marka zeminde kullanılan kürkün ise sahte olduğunu özellikle belirtti.

Son olarak Mercedes’in Üst Düzey Araç Grubu Başkanı Philipp Schiemer, Mercedes-Maybach EQS konsepti ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Üretime yakın konsept otomobil, MBUX Hyperscreen ile son teknoloji elektrikli sürüş teknolojisi ve öncü bilgi-eğlence sisteminin, kendine özgü Maybach işçiliği ve zarif bir iç mekanla mükemmel bir şekilde birleştiğinin kanıtıdır.” 

“Mercedes-Benz EQG konsepti bizlerle”

Exit mobile version