Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes lüks elektrikli G-Serisi EQG modelini hazırlıyor

Mercedes EQG modelinin, Münih Otomobil Fuarı‘nda bir 4×4 modelinin piyasaya sürülmesine öncülük edecek bir konseptle uzun süredir beklenen G-Serisi SUV’unun elektrikli versiyonuna ışık tutacak.

Münih gösteri arabasının, 2019 yılında Vision EQS konseptinin yeni EQS‘nin başlangıcını kanıtlaması gibi, nihai üretim modelini yakından gösteren tasarım ve iç ipuçlarıyla, G-Serisi‘nin elektrik çağı için nasıl yeniden şekillendirileceğini ve yeniden yapılandırılacağını ortaya koyması bekleniyor.

G-Serisi’nin 42 yıl önce ilk gelişinden bu yana ne kadar ince bir şekilde geliştiği göz önüne alındığında, Mercedes’in karakteristik olarak onu diğer EQ rozetli modellerle aynı çizgiye getiren bir dizi yeni stil ipucu ortaya çıktı.

Mercedes EQG teknik özellikleri nasıl olacak?

EQS ve yaklaşmakta olan EQE gibi elektrikli modeller için kullanılan EVA platformunu benimsemek yerine, yeni EQG, bildirildiğine göre şirketin amiral gemisi EV’sinden devralırken mevcut G-Serisi’ni elektriklendirecek. G-Serisi’nin 2890 milimetrelik dingil mesafesinin EQS’nin 107,8 kWh pilini barındırabileceği düşünülüyor.

Mercedes’in EQG’yi yalnızca dört tekerlekten çekiş ile satacağı da iddia ediliyor. Bu da sıfır emisyonlu SUV’nin standart olarak çift motorlu bir kuruluma sahip olacağı anlamına gelebilir.

Aynı zamanda Mercedes EQG’nin araziye uyum sağlayacak özelliklerle birlikte satışa sunulacağı ile ilgili söylentiler de bulunuyor. Bir elektrikli güç aktarma organı tarafından sağlanan yüksek tork ve ani hızlanma, SUV’yi arazi uygulamaları için ideal hale getiriyor. Böylelikle, EQG’nin geçmişte çeşitli şekillerde çeşitli şekillerde hizmet vermiş olan G-Serisi‘nin her yere gidebilme felsefesine sadık kalması gerektiği anlamına geliyor.

Mercedes EQG tasarımı nasıl olacak?

Lüks SUV’nin stilinin her zamanki gibi kutu gibi bir tasarımla kalması bekleniyor ancak diğer “EQ” modelleriyle uyumlu kapalı bir ızgara ile karşımıza çıkacak. Biraz daha farklı tamponlar, yeni alaşım jant tasarımları ve diğer küçük değişiklikler, onu benzinli ve dizel yakıtlı G-Serisi’nden ayıracak, tıpkı EQA ve EQB’nin görsel olarak sırasıyla GLA ve GLB’den ayrılması gibi. Bu detaylarla birlikte yeni elektrikli SUV, içten yanmalı versiyonlarından ayrılmış olacak.

EQG, 2024 yılında çıkış yapmadan önce Mercedes, gelecek yıl hem EQS hem de EQE sedanları yüksek sürüş eşdeğerleri alacağı için gelecek yıl iki elektrikli SUV daha piyasaya sürecek.

“Yeni nesil Range Rover bilgisayar ortamında tasarlandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version