Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes, Sir Lewis Hamilton ile iki yıl daha devam edecek

Mercedes, Sir Lewis Hamilton ile iki yıl daha devam edecek 4

Yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olmayı başaran Sir Lewis Hamilton sözleşmeyi imzaladı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-AMG tarafı ile iki yıllık uzatmayı imzalayan Hamilton;, sezon sonu emekli olacak mı sorularını sona erdirdi. Bununla birlikte Hamilton, araçlarda bu sezona göre büyük değişiklikler göreceğimiz önümüzdeki sezonda; Formula 1 içerisinde Mercedes adına yer alacak.

Yedi dünya şampiyonluğu ile birlikte rekor kıran Hamilton kariyeri boyunca toplam 98 yarış kazanmayı başardı. Bununla birlikte 2007 yılında McLaren ile başlayan F1 kariyeri süresince 100 pole pozisyonunu da elde etmeyi başardı. Bu şampiyonlukların altısına, 77 yarış zaferine ve 74 pole pozisyonuna Mercedes-AMG ile birlikte erişti.

Sir Lewis Hamilton açıklamaları

Hamilton imzaladığı sözleşme sonrasında oldukça heyecanlı olduğunu şu cümleler ile belirtti;

“Birlikte çok şey başardık ama hem pistte hem de pist dışında başaracak çok şeyimiz var. Mercedes’in sporumuzdaki çeşitliliği ve eşitliği geliştirme yolculuğumda beni nasıl desteklediğinden inanılmaz derecede gururlu ve minnettarım. Kendilerini sorumlu tuttular ve daha çeşitli bir ekip ve kapsayıcı bir ortam yaratmada önemli adımlar attılar.”

“Zorlu ve heyecan verici olacak yeni bir otomobil çağına giriyoruz ve birlikte başka neler başarabileceğimizi görmek için sabırsızlanıyorum.”

Son olarak Mercedes-AMG tarafında gelecek sezon diğer sürücünün kim olacağı henüz belli değil. Beklentiler şu anki pilot Valtteri Bottas’ın yerini George Russel’ın alacağı yönünde.

“ABT MK8 Golf R modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version