Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-EQ City Abo ile geleceği şekillendiriyor

Mercedes-EQ City Abo ile geleceği şekillendiriyor 8

Alman otomobil üreticisi Mercedes-EQ City Abo ile Berlin’de kullanıma açacağı yeni bir pilot abonelik hizmetini resmi olarak duyurdu. Aboneliğin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-EQ City Abo isimli abonelik planı, müşterilere tamamen elektrikli ve esnek bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Bununla birlikte Mercedes bu abonelik sistemini daha iyi bir seviyeye taşımak adına Swapfiets ile bir işbirliği içerisinde.

Yeni abonelik hizmetine neler dahil?

Aylık 799 Euro ücrete sahip olan abonelik müşterilere EQA 250 otomobili ile; 1.500 Euro muafiyetli kapsamlı sigorta, bakım, servis ve ek yardımlar sağlıyor. Bununla birlikte olası kaza veya olay durumlarında bu muafiyetli sigorta ile kullanıcıların mağdur edilmemesi planlanıyor. Ayrıca bu abonelik için iki ücret kalemi daha mevcut. Bunlardan ilki; bir kereye mahsus 400 Euro değerindeki giriş ücreti, ikincisi ise; 100 Euro değerindeki şarj istasyonları kredisi.

Alman otomobil üreticisi tarafından sunulan bu abonelik ile birlikte kullanıcılar; 75 Euro değerindeki Power 7 e-Bike aboneliğine de sahip oluyorlar.

Mercedes-Benz Almanya Satış ve Pazarlama Müdürü Jens Kunath abonelik sistemi ile ilgili şu cümleleri kullanıyor;

“Mercedes-EQ City Abo, müşterilerimize mevcut EQA aboneliğinin çekici bir uzantısını sunmakla kalmıyor, aynı zamanda esnek, sürdürülebilir, kentsel mobiliteye yönelik önemli bir adım daha sunuyor” 

 “Bu abonelik modeli müşterilerin yeni araç teknolojisiyle baş edebilecekleri ve uzun vadeli bir taahhüt olmaksızın avantajlarını öğrenebilecekleri elektromobiliteye kolay bir giriş sağlıyor.”

2021 Mercedes-Benz EQA 250 teknik özellikleri

Model 188 beygir gücünde tek motorlu bir aktarma organına sahip. Pil tarafında 66 kWh kapasiteye sahip Lityum bataryası  sayesinde 486 kilometrelik bir menzile sahip. Yakıt tüketimi bakımından Mercedes-Benz EQA modeli 15,7 kWh / 100km seviyesinde. Modelin sürtünme katsayısı ise 0,28 gibi bir değere sahip.

“2022 Renault Master Hidrojen prototip modeli tanıtıldı!”

Exit mobile version