Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes – Benz’in Ar-Ge Merkezi Dünya’ya Tanıtıldı

Mercedes – Benz’in Ar-Ge Merkezi Dünya'ya Tanıtıldı 1

Mercedes–Benz’in en önemli araçlarından biri olan Mercedes – Benz’i taşıyan otobüs ve kamyonları AR-GE Merkezi, tüm dünyaya teknoloji ve mühendislik ihraç ederek birçok kişinin bu yıldızlardan faydalanmasını sağlıyor.

Dünya üzerinde en çok kullanılan araba markalarından biri olan Mercedes–Benz Türkiye sınırları içerisinde iki adet Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı fabrika mevcuttur. Bu fabrikalarda dünyaya dağıtılan araçların üretimleri gerçekleştiriliyor. İstanbul fabrikasında Mercedes, otobüs ve kamyon, Aksaray da ise sadece kamyon modelleri geliştiriliyor. Kullanıcıların daha rahat olarak bu araçları kullanabilmesi için üst düzey mühendisler ellerinden geleni yapıyorlar. Mercedes-Benz’in bağlı olduğu ana şirket Daimler AG, global alanda çok önemli konumlara sahip olup, dış donanım ve aerodinamik hesaplamalar, yeni konseptler, dokümantasyonlar gibi pek çok yetkinlikler üstlenerek İstanbul merkezli yeni araçlar inşa ediliyor.

Başvurular Giderek Artıyor

Mercedes-Benz’in Türk Ar-Ge ekipleri geliştirdiği teknoloji ve ferahlık konsepti altındaki yenilikleri ile birçok başvurusu bulunmaktadır. Türk ve Alman Patent & Marka kurumlarına yaptıkları pek çok başvuru bulunmaktadır. Uluslararası ölçekte 79 adet kamyon alanında ise 77 adet patent başvurusu bulunmaktadır. Travego, Tourismo, Conecto, Intouro gibi pek çok marka Mayıs 2019 yılından itibaren üretilen otobüs sayısı 90 bini geçtiği bildirildi.

Ar-Ge merkezlerinde yüksek derece de bilgi sahibi olan mühendisler oluşturdukları ekipleri ile Mercedes-Benz’in ileriye gitmesi için çalışmaktadır. Yapılan çalışmalarda global dünyada fark yaratacak belli başlı yenilikler şunlardır;

Dijital İkiz Sayesinde Simüle Süresi Kısaldı

Türkiye’de bulunan Hoşdere ve Aksaray fabrikalarında gerçekleşen testlerde her otobüs ve kamyonun sanal ortamda oluşturulan Dijital İkiz’i bulunuyor. Dijital ikiz sayesinde yapılan yenilikler kısa sürede gözlemlenerek araçlardaki uyum sorunu test edilmektedir. Normalde 10 senede sonuçlanacak bu test, işlemleri 1 haftalık süreye kadar indiriyor.

Otobüs Kontrolü ve Takip Uygulaması Geliştirildi

Yazımızın başında sizlere bahsetmiş olduğumuz Aksaray’da ki Ar-Ge fabrikasında geliştirilen Remote Bus Application ( Otobüs Kontrolü ve Takip Uygulaması) sayesinde ilk kez otobüs fonksiyonlarının uzaktan kullanılması sağlandı. Uygulamanın şuan 1.0 sürümü ile; şoföre kilometre, sıcaklık, yakıt ve AdBlue seviyesi, teker basıncı, kapı ve bagaj kapaklarının açık/kapalı durumu gibi birçok kontrol uzaktan sağlanmayı amaçlanmaktadır. Bu uygulamanın lastik basıncı, lastik sıcaklığı ve lastik sensörünün pil durumu geliştirilen uygulama sayesinde önceden görülebilmektedir.

Apple CarPlay Kamyonlara Entegre Edildi

Mercedes–Benz’in en önemli teknolojilerinden biri olan CarPlay, yapılan Ar-Ge çalışmalarından sonra kamyonlara entegre edilmeye başlandı. Yapılan geliştirmeler sayesinde Apple’a yapılan başvuru ile CarPlay sertifikası kazanıldı. Kamyon ürünlerinde sertifika alan ilk firma olan Mercedes-Benz’in geliştirdiği teknolojiler ile yeni kamyon serilerine CarPlay’ı ekleyeceği belirtilidi.

Exit mobile version