Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz’den IAA Münih Fuarı’nda Elektrikli Otomobil Gövde Gösterisi

Mercedes-Benz'den IAA Münih Fuarı'nda Elektrikli Otomobil Gövde Gösterisi

Mercedes-Benz’den IAA Münih Fuarı’nda Elektrikli Otomobil Gövde Gösterisi

Mercedes-Benz, IAA Münih Mobility Fuarı’nda yeni elektrikli konsept otomobilini tanıtarak otomobil sektöründeki yenilikçi ve sürdürülebilir vizyonunu bir kez daha sergiledi.

Fuarda Elektrikli Bir Deneyim

IAA Münih’te Mercedes-Benz standında otomobil tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunuldu. Mercedes-AMG, G-Serisi, Mercedes-Maybach, ve Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’ın yanı sıra firmanın yeni nesil elektrikli otomobilleri ‘Açık Alan’da ziyaretçilere tanıtıldı. Bunun yanında, şarj ve dijital ekstralar hakkında detaylı bilgilendirme yapılırken, ziyaretçiler elektrikli otomobiller konusunda geniş bir ürün yelpazesi ile tanıştırıldı.

Yeni Konsept Otomobil: Concept CLA Class

“Defining Class” sloganıyla ortaya çıkan Concept CLA Class, Mercedes-Benz’in elektrikli mobiliteye ve dijitalleşmeye yaklaşımını temsil ediyor. Bu otomobil, estetik tasarımı, uzun menzilli verimliliği, sürdürülebilir malzemeleri ve tamamen yeni işletim sistemi MB.OS ile dikkat çekiyor. Mercedes-Benz bu konsept ile otomobil dünyasında nasıl bir liderlik yapabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

750 km Üzeri Menzil ile Yenilik

Mercedes-Benz’in sürdürülebilirlik adına attığı adımların en dikkat çekenlerinden biri de Concept CLA Class ile geldi. 2039 yılına kadar tüm yeni araç filosunun karbon nötr olması hedeflenen Ambition 2039 stratejisinin bir parçası olan bu otomobil, yeni nesil MMA elektrikli sürüş sistemiyle öne çıkıyor. Firmanın kendi içinde geliştirdiği aktarma organları, yüksek enerji yoğunluğuna sahip bataryaları ve 800 V elektrikli mimarisi sayesinde, bu otomobilin 750 km’den daha uzun bir menzili olması bekleniyor. Bu da onu kendi sınıfında lider kılıyor.

Exit mobile version