Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz Türk imzalı otobüsler Kasım ayında 15 farklı ülkeye ihraç edildi

Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk bu geçtiğimiz Kasım ayında 15 farklı ülkeye otobüs ihraç etmeyi başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz Türk, ülkemizden ihraç edilen her 4 otobüsten 3’ünü üretiyor. Bununla birlikte Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüsler dünyanın dört bir yanına ihraç edilmeye devam ediliyor. Kasım ayında da ihracat tarafında oldukça başarılı bir dönem geçiren üretici; 86 adet Fransa’ya, 43 adet İtalya’ya, 38 adet Romanya’ya olmak üzere 14’ü Avrupa ülkesi olmak üzere 15 farklı ülkeye otobüs ihraç etmeyi başardı.

Türkiye iç pazarına baktığımızda ise marka, Ocak – Kasım 2021 döneminde Türkiye iç pazarına 184 adet şehirler arası, 86 adet de şehir içi olmak üzere toplam 270 adet otobüs satışı gerçekleştirdi.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası

Fabrika 1995 yılında hizmete girdi. Bununla birlikte 2005 yılında ikinci yatırım aşaması tamamlanan fabrika, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından olma özelliğine sahip. Gerek üretilen nihai ürünün kalitesi gerekse paslanmaya karşın üstün koruma sağlayan katoforez tesisi ile fabrika; Türkiye’de otobüs üretiminde oldukça önemli bir yere sahip.

Hem kullanılan teknoloji ve sistemle hem de alınan özel önlemler ve arıtma tesisleri ile fabrika, çevre koruma açısından da oldukça örnek bir tesis.

Son olarak Avrupa ülkelerinin yanı sıra Suudi Arabistan, Katar ve Reunion gibi farklı kıtalardaki bölgelere de ihracata devam eden marka; her geçen gün gelişmeye devam ediyor.

“2022 Toyota bZ4X SUV modelinin detayları açıklandı”

Exit mobile version