Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes Benz tarihinde bir dönüm noktası

Mercedes Benz tarihinde bir dönüm noktası 9

Mercedes Benz tarafından üretilen araçların sayısı 50 milyon sayısına ulaşmayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes, yeni S-Serisinin ortaya çıkmasının ardından ultra lüks olan Maybach modelini de tamamladı. 2021 Mercedes-Maybach S580 geçtiğimiz günlerde üretime Almanya fabrikasında girdi. Bu fabrikada 56 montaj hattı mevcut. Ayrıca bu fabrikada yaklaşmakta olan EQS elektrikli modelinin de üretilmesi planlanmakta. Alt görselde yer alan Mercedes-Benz S 580 model olan otomobil markanın ürettiği 50 milyonuncu araç. Ayrıca marka geçtiğimiz sene sonunda 400.000’inci G-Wagon’unu gururla duyurmuştu.

Mercedes-Benz AG, Üretim ve Tedarik Zinciri Yönetim Kurulu Üyesi Jorg Burzer; “Mercedes-Benz her zaman lüks ile eşanlamlı olmuştur. Bu çok özel üretim yıldönümünden dolayı gurur duyuyorum: Üretilen elli milyon araç, şirketimizin tarihinde önemli bir kilometre taşı ve ekibimiz tarafından olağanüstü bir başarıdır” dedi. 

50 milyonuncu otomobil, iki tonlu olan meşhur Maybach siyah ve gümüş renk temasına sahip. Ayrıca belirtmek gerekir ki Maybach S 580 modelinin henüz fiyat etiketi belirlenmedi. Fakat belirtmek gerek ki geçen sene Maybach S-Serisi 173.000 $ fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu.

Modelde 4.0 litrelik çift turbo V8 motor mevcut. Bu sayede model 496 beygir güce, Nm tork değerine sahip. Ayrıca bildiğimiz üzere Maybach serisinde aklınıza gelecek özelliklerin tamamı mevcut.

Mercedes Benz tarafının 50 milyon adet üretim adeti diğer markalara göre nasıl ?

Japon tarafında Honda markası 2016 yılında 100 milyon adet üretim sayısına erişmişti. Bununla birlikte Alman devi Volkswagen 150 milyon üzerinde araç üretmeyi başaran markalar arasında. Üretim sistemi konusunda başarısı herkes tarafından bilinen Toyota ise ; 2012 yılında 200 milyon gibi bir sayıya sahip ve Mercedes’in oldukça ilerisinde.

Sonuç olarak Mercedes tarafından geçilen bu kilometre taşının önemi oldukça büyük. Bu sayede markanın üretim hedeflerinde umarız daha büyük iyileştirmeler görürüz.

Mercedes-AMG tarihi hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version