Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz Patronundan İtiraf! 😱

Mercedes-Benz Patronundan İtiraf! 😱 4

Yakın zamanlarda Polestar’ın gelişim direktörü olan Collings, Tesla’nın elektrik versiyonlu arabalarda tüm şirketlerin önünde olduğunu kabul etmişti. Bu açıklamalardan sonra yeni bir itiraf geldi Mercedes tarafından. Mercedes – AMG patronu Tobias Moers, Prosche’nin yeni ürettiği elektrikli araçlar konusundaki başarısını kutladı. Yakında Porsche araçlarının aynı seviyede olmayacağı ve çok ilerleyeceğini söyledi.

Bu itiraftan sonra güzel yorumlar alan AMG patronu Moers, gerçek anlamda teşekkürlerini iletti. Yakın zamanda Frankurt otomobil fuarlarında basında konuşan Moers, EQS konseptiyle aynı platformu temel alacak Mercedes – AMG’nin yağtığı ilk elektrikli aracı hakkında biraz konuştu. Sayın yönetici Moers, bu aracın müşterilere hayal kırıklığı yaşatmayacağını ama Prosche Taycan’ın gösterdiği performansı da sunamayacağını dile getirerek herkesi şaşırttı.

Tobias Moers

‘’Porsche Taycan çıtayı yükseltti’’ sözlerini dile getiren Tobias, elektrikli araçların sadece hız konusunda değil farklı yönlerden de karşılaştırabileceğini söyledi. Sürüş yönlerinin ve araç ile pilotun arasındaki ilişkinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Muhabirin ‘’Mercedes araçlarının yakında daha ileri gidebileceğini veya hedefteki çıtayı yükseltecek misiniz?’’ sorusuna ‘’Bilmiyorum’’ cevabını verdi. Şunu söylemek gerek ki sorulan sorularda ve verilen cevaplarda dünya devleri arasında en centilmen Moers oluyor.

Dijital Tekerlek | Twitter

Bugüne kadar hiçbir firmaya rekabet sözleri söylemeyen ve sataşmayan tek firma diyebiliriz. BMW ve Audi gibi sürekli birbiriyle alay eden firmalar hakkında sorusuna bile sadece tebessüm etti ve cevap vermedi.

Yıllardır sakin bir şekilde kimseyle alay etmeden ama en iyi otomobillerini birden piyasaya süren Moers gerçekten de takdiri hak ediyor. Daha önce Audi size reklam filmlerinde gönderme yapmıştı sorusunu ise ‘’En iyiler kendilerini kanıtlamak için bir çaba göstermez.’’ diye cevaplamıştı.

Mercedes-Benz Vision EQS

Türkiye ve dünya gündeminde bu söz aylarca konuşuldu. Mercedes bu sözü alay etmek adına değil gerçekler olduğunu söylediğini dile getirmişti. Bunun üzerine Audi yıllardır bu sorusuna cevap vermedi. Son günlerde Audi bir araç piyasaya sürmüş değil ancak Mercedes son çıkardığı Mercedes-Benz Vision EQS 2019 ile resmen bir devrim yarattı diyebiliriz.

Exit mobile version