Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz, kablosuz güncellemelerini geliştiriyor

Mercedes-Benz, kablosuz güncellemelerini geliştiriyor 2

Mercedes-Benz, bilindiği üzere her zaman yeni araç teknolojisinin sınırlarını zorlayan ve kendini kanıtlamayı birçok alanda başarmış bir otomobil üreticisi. Elektrikli araçlar dünyasına hızla yayılması da aynı şekilde etkileyici ve aslında GLA modelinin elektrikli versiyonu olan Alman liderin son ürünü EQA ile şirket açıkça inovatif, yeni dünyaya ayak uydurabilmiş ve heyecan verici bir yönde ilerliyor. Aslında bakarsak, Mercedes-Benz üretici olarak zaten bu sektöre yön verebilmeyi başarabilmiş bir marka.

Mercedes-Benz Çalışıyor

Marka için yalnızca daha güçü ve daha verimli otomobillerin piyasaya sürülmesi değil, aynı zamanda arabalarını yolda tutmak için arka planda çalışan hizmetler de çok önemli. Yani marka başarısındaki her bir bileşene özellikle ve dikkatle yoğunlaşıyor.

2021 Mercedes-Benz EQA resmi olarak tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Mercedes-Benz, araç içi programları buluttan güncellemeler yoluyla güncel tutma kapasitesini genişletmeye başladı. Şirket bunu “yükseltmelere dönüşen güncellemeler” olarak tanımlıyor. Yani aslında her bir güncelleme her bir yükseltme oluyor.

Peki şimdi nasıl olacak bu işler?

2016’da Mercedes-Benz E-Serisi’nizdeki navigasyon haritalarını güncellemek için bir DVD’ye veya bir atölye ziyaretine ihtiyaç vardı. Ama artık şimdi her şey üç ayda bir kablosuz (OTA) güncellemeler aracılığıyla yapılıyor. Son dönemlerde araç sahipleri, merkezi ekranda gösterilen bir mesajla bilgilendiriliyor ve kuruluma devam etmek için güncellemeyi kabul etmeleri bekleniyor. Mercedes-Benz, güvenli güncellemeler için mobil radyo teknolojisini ve araca takılan iletişim modülünü kullanıyor. Bu sistem bir nevi akıllı telefonlarda şahit olduğumuz güncelleme sistemlerine benziyor. Fakat bu güncellemeleri arabalarda görmek çok daha heyecan verici bir durum.

Mercedes me Store, Apple CarPlay ve Android Auto ile akıllı telefon entegrasyonu dahil olmak üzere daha da fazla seçenek sunuyor. Tüm modern Mercedes-Benz modellerinde bulunan MBUX bilgi-eğlence sistemi, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sunmak için hibrid bir depolanmış veri sistemi ve çevrimiçi güncellemeler de kullanmakta.

Exit mobile version