Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes Benz İçten Yanmalı Motor AR-GE’sini Durduruyor!

Mercedes Benz İçten Yanmalı Motor AR-GE'sini Durduruyor! 3

1926 yılından bu günlere kadar ağırlıklı olarak otomotiv sektöründe büyük yeniliklere imza atan firma, günümüzde popüler olmaya başlamış elektrikle çalışan motorlara yönelmiş durumda. Alman Auto Motor und Sport dergisinde yapılan bu açıklama bütün takip edenlerini çok şaşırttı. Bunun üzerine Mercedes Benz içten yanmalı motor AR-GE’sini durduruyor haberleri çıkınca bu haberlerin doğruluğu göz önünde bulunduruldu.

Daimler Yönetim Kurulu üyesi Otomobil Geliştirme Direktörü Markus Schaefer tarafından yapılan açıklamalarda bu kararı desteklemiş durumda. Bunun yanında elektrikli motorların gelişimine oldukça büyük yatırımlar yapan Mercedes şirketi, gelecek yıllarda otonom sürüş içinde büyük vaatlerde bulunmuştu. 

Dijital Tekerlek | Twitter

Bu iki kombinasyonu bir araya getiren en büyük şirketlerden biri olan TESLA, bugünlerde yeni bir rakip kazanacağa benziyor. Büyük yatırımların büyük işler başarabileceğinden ziyade çok çalışmanında gerekli olduğunu söyleyen Markus Schaefer, elektrikli otomobillerin çağını yakalamak gerektiğinin üzerinde durdu. 

İçten Yanmalı Motorlar Tarih mi Oluyor ? 

Bugün yeni araba şirketlerinin neredeyse hepsi ileriye dönük yatırımlarını elektrikli arabalar için bir temel atmak adına yapıyor. Bundan dolayı içten Mercedes Benz içten yanmalı motor üreticileri endişeli ve işlerin azalacağının farkında. Emisyon, performans, yakıt ücreti gibi birçok konuda daha üstün gelen elektrikli arabalar yakın tarihte hepimizin hayatına girecek gibi. 

Özellikle şu günlerde elektrikli araçların menzil ve enerji tüketimi gibi konularda geliştirme gerektiğinden “Daimler’in odak noktası artık elektrikli araçlar ve pillerin geliştirilmesi olarak öne çıkıyor” açıklamasını da Schaefer tarafından doğruladık.

Exit mobile version