Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz, Formula E’den resmi olarak ayrıldığını duyurdu

Mercedes-Benz, Formula E'den resmi olarak ayrıldığını duyurdu 2

Mercedes-Benz tarafı EV yatırımlarını yol otomobillerine aktarmak amacıyla Formula E yarışlarından çekildiğini kamuoyuna duyurdu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz elektrikli yol otomobillerinin geliştirilmesi tarafında ayrılan kaynağı yükseltmek adına gelecek sezonun sonunda ABB Formula E Dünya Şampiyonası’ndan ayrılacağını doğruladı. Haber Mercedes-EQ takımının Berlin’deki 2020/2021 sezonu finalinden bir kaç gün sonra geldi. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki marka Hollandalı yarışcı Nyck de Vries ile, Jaguar’ı geride bırakarak sürücülerin liderliğini güvence altına aldı.

Mercedes tarafı önümüzdeki 2021/2022 sezonunda yarışmak için kararlı fakat sonraki sezon için yeni Gen3 kural paketi uygulanmadan önce Şampiyonadan hem takım adayı hem de üretici olarak geri çekileceğini belirtti.

Alman otomobil üreticisi bu kararını Temmuz ayında 2030 yılına kadar belirli pazarlarda tamamen elektrikli ürün yelpazesine geçeceğini duyurduktan sonra aldığını açıkladı. Bununla birlikte elektrikli yol otomobili geliştirmeye odaklanmasına rağmen firma, Mercedes-AMG ekibi ile Formula 1 içerisinde yarışmaya devam edeceklerini de özellikle belirtti.

Mercedes-Benz tarafından gelen açıklamalar

Mercedes-Benz Cars patronu Markus Schäfer konuyla ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Kendimizi bu on yılda iklim değişikliğiyle tüm gücümüzle mücadele etmeye adadık. Bu, şirketimizin, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin emisyonsuz ve yazılım odaklı bir geleceğe yönelik hızlandırılmış dönüşümünü gerektiriyor ve bunu başarmak için temel faaliyetlerimize tam olarak odaklanmalıyız.”

“Motor sporlarında Formula E, uzmanlığımızı kanıtlamak ve Mercedes-EQ markamızı oluşturmak için iyi bir sürücü oldu, ancak gelecekte özellikle elektrikli sürüş tarafında, Formula 1’e odaklanarak teknolojik ilerlemeyi zorlamaya devam edeceğiz. teknolojimizi otomotiv dünyasının sunduğu en yoğun rekabette sürekli test ediyoruz – ve üç köşeli yıldız başka hiçbir yerde neredeyse hiç parlamaz.”

“F1, Vision EQXX gibi devam eden projelerde gördüğümüz gibi, teknoloji transferi için zengin bir potansiyel sunuyor ve ekibimiz ve tüm seri, on yılın sonunda net sıfır statüsüne ulaşacak.”

Mercedes, Formula E’ye ilk olarak 2018/2019 yılında katılmaktaydı. Bununla birlikte marka HWA Racelab ekibine de motor tedarik etmişti. Bu takım 2019/2020 sezonu içerisinde tam bir Mercedes-EQ iş kadrosuna dönüştü ve Stoffel Vandoorne o yılın sezon finalinde ilk galibiyetini aldı. Ayrıca takım bu sezon ikisi de Vries için sürücüler şampiyonluğu yolunda olan, üç yarış kazanmayı başardı.

Son olarak Mercedes-Benz tarafının çıkış haberi, Audi ve BMW tarafının son Formula E yarışlarının ardından geldi. Bu iki firma da diğer motor sporlarına yoğunlaşmak adına; Formula E Dünya Şampiyonasından vazgeçti.

“Formula 1 Japonya Grand Prix’si yine iptal”

Exit mobile version