Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz EQS modeli arka tekerlekten yönlendirmeyi abonelik olarak sunacak

Mercedes-Benz EQS modeli arka tekerlekten yönlendirmeyi abonelik olarak sunacak 15

Mercedes tarafının lüks elektrikli modeli Mercedes-Benz EQS sahip olduğu arka tekerlekten yönlendirmeyi abonelik olarak sunacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

En son teknoloji ile donatılan model, oldukça dikkat çeken; arka tekerlekten yönlendirme sistemini abonelik sistemi ile kullanıcıya ulaştıracağı ortaya çıktı. Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan EQS modelinin alıcıları; model ile birlikte arka tekerlekleri 10 dereceye kadar döndürebilen bir arka tekerlek direksiyon sisteminin modelde standart olarak bulunduğundan bir hayli memnun olacaklardır. Fakat diğer pazarlarda bu özellik 4.5 derecede sınırlandırılmış vaziyette.

Auto Motor und Sport, modelin Almanya’da bu sistem ile 10 derecelik arka tekerlek dönüşünün tamamını yalnızca kablosuz bir güncelleme ile kullanabileceğini keşfetti.

Tüm EQS modelleri bu 10 dereceye kadar dönebilen sistem ile birlikte üretiliyor. Fakat modeller bazı pazarlarda farklı yazılımla satışa sunuluyor. Bununla birlikte karşımıza yukarıda belirttiğimiz; Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri pazarının arka tekerlekten yönlendirme sistemindeki farklılık tarzında farklılıklar çıkabiliyor.

Mercedes-Benz EQS modelinde bu sistemin fiyatı belli mi?

Auto Motor und Sport tarafı Alman müşterilerin bu özelliği kullanmak için yılda 489 Euro, üç senelik ise 1169 Euro ödemeleri gerektiğini bildiriyor. Ayrıca sistemin 1130 Euro değerinde olan 360 derecelik kamera opsiyonuna ihtiyaç duyduğunu da özellikle belirtiyor.

Hatırlarsınız ki Mercedes, Nisan ayında EQS modelini resmi olarak kamuoyuna duyurmuştu. Model S Serisine tamamen elektrikli alternatif olarak özel bir EV platformu tarafından desteklenmekte.

Son olarak model EQS 450 ve EQS 580 olarak iki farklı versiyona sahip. Bu versiyonlardan ilki 329 beygir güce, 568Nm tork değerine sahip. İkincisi ise 516 beygir güce 854Nm tork değerine sahip.

“Elektrikli Dodge Challenger ve Charger onayı kaptı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version