Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz EQG konsepti sonunda gösterildi

Mercedes-Benz EQG konsepti IAA Mobility etkinliği ile birlikte sonunda resmiyet kazandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

1979 yılından beri üretilen G-Serisinin geleceğe uzanan eli olan; elektrikli EQG modeli tanıtılan konsept ile birlikte 2025 yılını işaret ediyor. Bununla birlikte model oldukça dikkat çeken bir sunum ile bu akşam kamuoyuna duyuruldu.

Mercedes-Benz EQG tasarımı

Modele ilk bakıldığı vakit dikkatleri trimlerinde yer alan aydınlatma detayları çekiyor. Bununla birlikte modelin genel hatları geleneksel G-Serisini oldukça güzel bir şekilde yansıtabiliyor. Aslında ön ızgaranın yerini direkt olarak 3 boyutlu yıldız desenli bir panel alıyor olması gerçekten dikkat çekici. Jant tarafında 22″ boyutunda alüminyum jantlar bizleri bekliyor. Ayrıca arka tarafta yer alan stepne kutusu da yerini saklama kutusuna bırakıyor. Ön kenar boyunca takip eden LED şerit modelin portbagajına dikkatleri toplamayı başarıyor.

Mercedes-Benz EQG teknik özellikleri

Ön tarafta bağımsız süspansiyonlar ve sert bir arka aks modelin alt yapısında bulunuyor. Bununla birlikte model aynı merdiven şasi mantığı ile desteklenmeye devam ediyor. Aslında Alman otomobil üreticisi elektrikli motorlar ile birlikte modelin off-road kabiliyetini arttıracağı görüşüne sahip. Ayrıca model şanzıman tarafında sahip olduğu iki vitesli şanzıman yapısıyla birlikte düşük ve yüksek menzilli dişlileri kullanıcılara sunuyor.

Bu şanzıman sistemi sayesinde elektrikli motorlar tarafından sağlanan anlık tork; ağır yükleri çekmek, dik yokuşları tırmanmak ve engebeli arazileri aşmak için oldukça güzel bir şekilde kontrol ediliyor.

Pil paketleri ise modelin ağırlık merkezini düşürmek adına merdiven çerçevesine entegre edilmiş vaziyette.

Son olarak Mercedes-Benz Araştırma Şefi Markus Schäfer, Mercedes-Benz EQG konsepti ile ilgili şu cümleleri kullandı;

“İkna edici ürünlerle müşterilerimize elektrikli mobiliteye geçmeleri için ilham vermek istiyoruz”

“G-Serisi gibi bir ikon bu görevi mükemmel bir şekilde yerine getiriyor.”

“2022 Mercedes-AMG EQS 53 sahnede!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version