Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz EQC Türkiye Pazarına Gelecek

Mercedes-Benz EQC Türkiye Pazarına Gelecek 3

Buradaki haberimize konu olan Mercedes’in elektrikli SUV modeli EQC, 2020 yılı içerisinde Türkiye’de satışa sunulacak. Açıklama Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan’dan geldi.

Mercedes-Benz, Frankfurt Otomobil Fuar’ında tanıttığı konsept ve modeller ile ilgileri üzerine çekti. Firma, yetkili ağızlarından biri olan Şükrü Bedikhan ile beraber Türkiye’ye elektrikli EQC modelin 2020’de geleceğini açıklamış oldu. Bedükhan “Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen ‘Emisyonsuz Gelecek’ konseptine uygun olarak Türkiye’de tamamen elektrikli otomobil seçeneklerimizi artırıyoruz. “ diyerek sözlerine başladı ve ardından müjdeyi verdi.

Peki Mercedes-Benz EQC ile bizleri neler bekliyor?

Geçen yıl tanıtılmış olan modelde ön ve arkada olmak üzere birer adet elektrikli motor bulunmakta. Motor 402 hp 765 Nm tork değerleri sunmakta. SUV tip EQC’nin 0 dan 100 e çıkma süresi ise 4.9 sn. Modelde kullanılan pil ise 80 kWh’lık bir kapasiteye sahip. Bu kapasitesi ile beraber tam şarj ile 360 km menzil sunuyor. %10 pil durumundan %80’e hızlı şarj sayesinde 40 dakika gibi kısa bir sürede ulaşan araç, iç donanımda MBUX medya sistemine sahip. Ürünün şu anki fiyatı ise 80.000 Euro bandında.

Dijital Tekerlek | Instagram
Exit mobile version