Site icon Dijital Tekerlek

2021 Mercedes-Benz EQA resmi olarak tanıtıldı !

2021 Mercedes-Benz EQA resmi olarak tanıtıldı ! 17

20 Ocak günü saat 13.00 sularında resmi olarak tanıtımı gerçekleşen 2021 Mercedes-Benz EQA modelinin  teknik özelliklerine, tasarımına gelin birlikte göz atalım.

2021 Mercedes-Benz EQA tasarımı

Mercedes-Benz GLA modelinin elektrikli kardeşi niteliğinde olan Mercedes-Benz EQA modelinin tasarım tarafı gerçekten oldukça etkileyici görünüyor. Ön kaputta yer alan tasarım çizgileri direkt göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. Yan camların coupe formunda olması da oldukça popüler olan tasarım dilinden feyz alındığının kanıtı gibi görünüyor. Yan kısımların dinamik hatları araca zarafet katmış, ışık ve gölgenin etkileşimini gözler önüne sermiş durumda.

Ön kısımda yer alan mavi EQA yazısı aracın elektrikli olduğunu belirtir nitelikte. Kapı tasarımlarının pervazlara kadar uzanıyor olması erişim kolaylığı sağlarken kapı çerçevelerinin sağlamlığını arttırarak güvenlik konusunda da önemli etkiye sahip. Aracın etrafındaki korumalık adı altındaki parçalar aracın arazi karakterini vurgulamasının yanında SUV olduğunu da hatırlatıyor.

İç dizayn tarafında ise EQA modelinin elektrikli olduğunu gösteren birçok işaret mevcut. Donanım yelpazesine bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek olan modelin iç dizaynı oldukça başarılı görünüyor. Elektrikli araca özel olan göstergeler, ekranlar, altın rengi ve mavi renkli vurgular göze çarpıyor.

Doluluk olarak nitelendirdiğimiz ekipman tarafında da EQA modeli gerçekten birçok ihtiyacı karşılayabilecek düzeyde dolu. Elektric Art, AMG Lineın yanı sıra modelde Gece Paketi ile de kişiselleştirmeler yapılabiliyor.

Standart olarak EQA modelinde 18 inç boyutunda alaşımlı jantlar, elektrikli bagaj kapağı, deri direksiyon simidi, uzun huzmeli LED farlar ve 64 farklı renkte ortam aydınlatması gibi özelliklerin sunulacak olması da oldukça güzel haber.

Mercedes-Benz EQA modelinin boyutları

4463 milimetre uzunluğa, 1834 milimetre genişliğe, 1620 milimetre yüksekliğe ve 2729 milimetre dingil mesafesine sahip.

Mercedes-Benz EQA teknik özellikleri

Model 188 beygir gücünde tek motorlu bir aktarma organına sahip. Pil tarafında 66 kWh kapasiteye sahip Lityum bataryası  sayesinde 486 kilometrelik bir menzile sahip.

Mercedes ek olarak 268 beygir gücünde çift motora sahip bir seçeneği müşteriye sunmayı vaat ediyor. Bu modelin ise menzili 500 kilometreden fazla olacaktır.

Yakıt tüketimi bakımından Mercedes-Benz EQA modeli 15,7 kWh / 100km gibi bir değere sahip.

Modelin sürtünme katsayısı ise 0,28 gibi bir değere sahip.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra Mercedes-Benz EQA modeli Mercedes-EQ tamamen elektrikli olan dünyasına girişte yer alacak yeni giriş seviyesi pozisyonunda.

Exit mobile version