Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz EQ modellerinin AMG versiyonları geliyor

Mercedes-Benz EQ modellerinin AMG versiyonları geliyor 4

20 Ocak Saalı günü Mercedes-Benz, Tesla model Y ile savaşacak kompakt bir geçit olan EQA’nın ortaya çıkmasıyla tamamen elektrikli araç ailesini genişletti. EQA, 2022 yılından itibaren piyasaya sürülecek birkaç EQ modelinden biridir. Bugün yapılan açıklamada Mercedes-Benz EQ modellerinin AMG versiyonlarının geleceği duyuruldu. Gelin detaylara beraber göz atalım.

2021 Mercedes-Benz EQA resmi olarak tanıtıldı! İşte özellikleri

Daimler firmasının performans markası AMG, gelecekteki EQ modellerinin türevlerini sunacak, Daimler Ar-Ge şefi Markus Schäfer bugün bir sohbette açıkladı. EQC ve EQA için zaten AMG stil paketleri olsa da, AMG gelecekte tam teşekküllü elektrikli performans otomobilleri üretmekle görevlendirildiğini belirtti.

Yapılan planlar doğrultusunda, AMG’nin yaklaşmakta olan 800 beygir AMG GT73 gibi plug-in hibrit’e olan bağlılığının üzerinden geliyor. Yaklaşık 280 beygir gücüne sahip yeni duyurulan EQA versiyonunun bir AMG türevi olmayacak. Schäfer ayrıca her EQ hattının bir AMG modeli alamayacağını bildirdi.

Mercedes-AMG EQ modelleri üretilecek!

Geçen yıl, AMG ayarlı Mercedes Ev’ler için ticari marka başvuruları, Mercedes-Benz EQ 43, EQ 53 ve EQS 63’ü içeriyordu ve bize ne bekleyeceğimize dair bir fikir verdi. Konu ile ilgili başka bir tartışma, Daimler’in baş tasarımcısı Gorden Wagener’a göre, tasarımcıların her Mercedes alt markasına atanacağını ortaya koydu. Bu hareket, her bir alt markanın kimliğini sağlamlaştıracaktır.

Elektrikli bir AMG modeli garip gelse de, performans alt markası elektrifikasyonu entegre etmeye başladı. Örneğin, en yeni Mercedes-AMG E53 sedan, güçlü performansını oluşturmak için hafif bir hibrit sistem kullanırken, yeni S-Serisi’nin yaklaşan AMG sürümleri de hibrit güce sahip olacak. İkinci durumunda, S-Serisi’nin toplam çıkışın 800 beygir gücünü aşacağını tahmin ediliyor.

AMG mühendisleri tarafından ayarlanan tamamen elektrikli bir Mercedes-benz EQ modeli tamamen farklı bir araç olacaktır, ancak AMG’nin Mercedes’in elektrifikasyon hedeflerini desteklemesine izin verirken, aynı zamanda meraklılara son derece yetenekli bir performans aracı sağlayacaktır. Bu gelişmeler ortaya çıktıkça daha fazla ayrıntı paylaşmaya devam edeceğiz. Daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin.

Exit mobile version