Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes Benz EQC modelini Amerika pazarına sunmayacak!

Mercedes Benz EQC modelini Amerika pazarına sunmayacak! 3

Mercedes-Benz EQC ilk başta 2020’de beklendiği gibi ABD pazarında olmayacağını biliyorduk.

Autoblog’a göre, ABD lansmanı iptal edildi. Şirketin sözcüsü şunları söyledi:

“Pazar gelişmelerinin kapsamlı bir incelemesinin ardından, EQC şimdilik Amerika Birleşik Devletleri’nde sunulmayacaktır.” EQC gelecekte bir noktada hala tanıtılabilir. Ancak ABD’deki ilk EQ modeli Mercedes-Benz EQS olacak. Sadece ikincisinin EQE olacağını düşünüyoruz.

2022’de Mercedes-Benz, Alabama’daki Tuscaloosa fabrikasında EQS ve EQE’ye dayalı SUV üretimine başlayacak. Her ikisinin de ABD’de sunulacağını güvenle varsayabiliriz.

Bu dört otomobil için ortak olan şey, yeni Elektrikli Araç Mimarisi (EVA) özel platformu, EQC ise önceki elektrikli otomobil sistemine dayanıyor.

Belki de EQC’nin rekabet gücü “Tesla ülkesine” girmek için yeterince iyi değil şeklinde düşünüyor olabilirler. Daha önce BMW, BMW iX3’ün tanıtımından da vazgeçmişti.

Autoblog’un haberine göre konuştukları temsilci, Mercedes-Benz’in Amerika’da pazara gireceği bir sonraki elektrikli otomobilin, yeni S-Serisi’ne yeşil bir alternatif olarak konumlandırılacak lüks bir sedan olan EQS olduğunu ekledi. Önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkacak ve 2021 sonbaharında 2022 modeli olarak galerilere inecek.

Exit mobile version