Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz eCitan minivan modeli testlerde

Mercedes-Benz eCitan minivan modeli testlerde 4

Mercedes tarafının tamamen elektrikli olan Mercedes-Benz eCitan modeli bizlerle. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisi, Renault-Nissan-Mitsubishi üçgeni ile birlikte ikinci nesil Citan modelini geliştirmekte. Modelin platform tarafında Renault Kangoo modeli ile aynı platformu paylaşması beklenmekte. Model geçtiğimiz senelerde de testlere tabii tutulmakta idi. Fakat elektrikli eCitan modelini ilk kez bu görmekteyiz.

Modelin ICE ile çalışan modeller ile benzer bir görünüme sahip olması beklenmekte. Ayrıca modelin şarj kısmı ön tarafa yerleştirilmesi planlanan Mercedes logosunun hemen altında. Bu sayede logonun açılabilir bir şarj portunu barındırması beklenmekte.

Elimizde var olan görsellere baktığımız vakit çok net bir görüntü alamasak dahi; entegre LED’ler, dairesel sis farları, sürgülü arka kapılar ve dikey arka lambalarla şık farlara sahip olacağı doğrulamakta. Ayrıca görüntülenen prototipin önceden görüntülenen modellere nazaran jant tarafında da değişikliğe sahip.

Mercedes-Benz eCitan teknik özellikleri açıklandı mı ?

Citan modelinin tamamen elektrikli motorlara ek olarak benzinli ve dizel motorlar ile de sunulması planlanmakta. Fakat motorlar ile ilgili hiçbir teknik veriye henüz sahip değiliz.

Yeni modelin gelişimini doğrulayan marka basın bülteni içerisinde şu cümleleri kullanmakta; “kompakt dış boyutlar ve aynı zamanda iç mekanda yüksek depolama hacmine sahip cömert alan, özellikle şehir içi dağıtım taşımacılığında küçük kamyonet için çeşitli olası uygulamaları açar. “,” Araç konsepti kapsamlı güvenlik ekipmanları ve yüksek seviyede sürüş konforu sağlıyor. “

“Mercedes-AMG One Hypercar, Lewis Hamilton ile karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version