Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz Concept EQT resmi olarak tanıtıldı

Mercedes-Benz Concept EQT resmi olarak tanıtıldı 33

Hafif ticari Mercedes-Benz Concept EQT bugün resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz, hafif ticari modellerin geleceği olarak gördüğü Concept EQT modelini bugün tanıttı. Bununla birlikte marka 2022 yılında yollara çıkması beklenen T-Serisi’nin elektrikli versiyonu hakkında da bizlere ipuçları veriyor.

Model, yaklaşık 5 metre uzunluğa sahip. Bununla birlikte model 3 sıralı koltuk düzenine ve geri dönüştürülen malzemelerden işlenen deri döşemeye sahip. Ayrıca bagaj bölümüne yerleştirilebilen elektrikli kaykay ile de model oldukça dikkat çekici.

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, yeni Concept EQT modeli ile birlikte; aileler ve bireysel kullanıcılar için oldukça premium bir model sunmayı hedefliyor.

Mercedes-Benz EQT modeli ile ilgili ne düşünüyor?

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Marcus Breitschwerdt konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Yeni T-Serisi ile küçük boyutlu hafif ticari araç segmentindeki ürün gamımızı daha da genişletiyoruz. Yeni modelimiz, ailelere ve yaşları ne olursa olsun, boş zamanlarını çeşitli aktivitelerle geçirmekten hoşlanan, rahatlık ve tasarımdan ödün vermeden geniş bir alana ve işlevselliğe gereksinim duyan kullanıcılara hitap edecek. T-Serisi, Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar dünyasına cazip bir giriş sunuyor. Concept EQT örneğinde olduğu gibi; elektrikli ulaşımda lider olma iddiamızı istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ayrıca gelecekte bu segmentte tamamen elektrikli bir model de sunacağız.”

“Concept EQT, hafif ticari araç segmentinde yer alıyor ve değişkenliğin şık ve konforlu bir yapıyla birleştirilebileceğine dair bir fikir veriyor. Gelecekteki T-Serisi modelimiz birçok açıdan yetenekli bir model olacak ve onunla yeni müşteri gruplarını markamıza çekerek sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.”

Daimler Grubu Baş Tasarım Sorumlusu Gorden Wagener; “Concept EQT, ‘Duygusal Saflık’ tasarım DNA’sına sahip yeni ve tamamlayıcı bir model. Duyguları harekete geçiren formlar, zarif kaplamalar ve sürdürülebilir malzemeler, bu aracın Mercedes-EQ ailemizin bir üyesi olduğunu gösteriyor.” dedi.

Mercedes-Benz Concept EQT tasarımı

Tanıtılan modelin tasarımına ilk baktığımızda model EQ ailesine ait olduğunu bizlere hissettiriyor. Bununla birlikte tasarım dengeli gövde orantıları ve heyecan uyandıran bir yüzey tasarımı ile dikkat çekiyor. Güçlü omuz çizgisi ve dikkat çekici çamurluk kemerleri aracın güçlü karakterini vurguluyor.

Ön tarafta yer alan siyah panel içerisinde LED ön farları barındırıyor. Bu panel motor kaputu ile birleşirken Mercedes logosu ile de ışıldıyor.

Modelin tasarımında arkaya doğru giderken bizleri 21″ boyutunda hafif alaşımlı jantlar ve panoramik cam tavan bizleri bekliyor. Ayrıca model önde olduğu gibi arkada tarafta da LED aydınlatmalara sahip.

Concept EQT modeli boyut olarak; 4945 milimetre uzunluğa, 1863 milimetre genişliğe, 1826 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte model üçüncü sıradaki koltuklara kolay erişim için iki tarafta da sürgülü kapıya sahip. Ayrıca üçüncü sıra koltuklar katlanıp çıkartılabiliyor.

MBUX bilgi-eğlence sistemi

İç tarafa geldiğimiz vakit bizleri MBUX bilgi-eğlence sistemi bekliyor. Bununla birlikte bu sistemin markanın hafif ticari araç segmentinde kullanılması gerçekten oldukça heyecan verici.

Sistem bağımsız merkezi dokunmatik ekranı ve direksiyon simidinde yer alan dokunmatik tuşlar ile sunulan; “Hey Mercedes” sesli asistanı ile oldukça kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor.

Sistem sahip olduğu yapay zeka ile birlikte öngörüye dayalı davranışlar yardımıyla sürücünün bir sonraki adımda ne yapmak istediğini tahmin edebiliyor.

Yeni bilgi-eğlence sistemi yüksek çözünürlüklü ekranı ile birlikte; sunduğu kolay ana menüsü sayesinde kullanıcıları oldukça rahatlatıyor. Bununla birlikte kullanıcı işlevsel olan bir çok teknolojiyi bu ekran sayesinde basit bir şekilde kontrol edebiliyor.

Son olarak 2022 yılında pazara sunulması planlanan yeni T-Serisi, elektrikli versiyonu ile birlikte Citan modelini de yanına alarak markanın hafif ticari pazarındaki ürün gamını oluşturuyor.

“Hyundai AX1 SUV modeli resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version