Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz C63 AMG hibrit mi olacak ?

Herkes tarafından merakla beklenen Mercedes-Benz C63 AMG modelinin hibrit olacağına yönelik söylentiler mevcut. Konu ile ilgili olan söylentilere, detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-AMG tarafından üretilen en çok sevilen AMG modellerinden birisi olan; Mercedes-Benz AMG C63 modelinin hibrit olacağı söylentileri kol gezmekte. Model daha öncesinde güçlü bir V8 motor ile kullanıcısına sunulmaktaydı. Yeni yayılan söylentilerin yönü ise; modelden V8 motorunun kaldırılıp yerine dört silindirli hibrit bir motorun yerleştirileceği yönünde.

Otomotiv meraklıları bunun V8 motorundan yoksun bir egzoz sesi anlamına geldiğini farketmekte. Fakat giden egzoz sesinin telafisi belki de; yeni dört silindirli hibrit motor ile birlikte modelin muazzam bir güç ile kullanıcıya ulaştırılacak olması.

Modelde kaputun altında olması planlanan ve aynı zamanda A45 S modelinde de kullanılan elektrikli arkadan çekişli ünite ve entegre marş jeneratörü ile birlikte AMG M139 isimli turbo şarjlı motor. Ayrıca belirtmek gerekir ki dört silindirli AMG M139 isimli motorda yer alan turbo şarj ile gecikme azaltılmakta ve gaz tepkisi elektrikli destek sayesinde iyileşmekte.

Gücü nasıl olacak?

Tüm elektrik ve gaz gücünün birleştiğini düşünürsek; motor 550 beygir güç 800 Nm tork değerini sunabilmesi planlanmakta. Muhtemelen araç aktif dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte arkadan çekiş isteyenler için özel bir sürüş modu sunumu da planlanmakta.

Yukarda bahsettiğimiz tüm güç yola 9 vitesli spor bir şanzıman aracılığıyla yansıyacak. Ayrıca modelde adaptif süspansiyon ve kademeli lastiklerin de yer alması planlanmakta. Tüm bunlarla birlikte araç diğer C-Serisi modeller de kullanılan 48 voltluk sistem yerine 400 voltluk bir elektrik mimarisini bünyesinde sunmayı planlamakta. Son olarak ilginç olarak görülen diğer bilgi de; yalnızca elektrik ile yaklaşık kilometre gidebilmesinin planlanması.

Elbette hibrit motor kullanan modeller içinde bazı dezavantajlar mevcut. Özellikle gelecek olan ek ağırlık üreticilerin planlarını detaylandırmakta. Bu ek kilogram ile model 2000 kilograma yaklaşmakta. Fakat yeni motorun eski motora nazaran (A139 ve V8 motoru için) 60 kilogram daha hafif olduğunu da belirtmek gerek. Bu sayede ağırlık dağılımının da 50:50 olacağı bir diğer güzellik.

“2022 Mercedes Benz C Serisi yeni teknolojisi ve yeni tasarımıyla tanıtıldı”

Exit mobile version