Site icon Dijital Tekerlek

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain modeli Münih Otomobil Fuarında gösterildi!

Geçtiğimiz haftalarda resmi olarak tanıtılan arazi modeli Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain kullanıcılara daha yakından Münih Otomobil Fuarında sunuluyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Model, C-Serisi Estate modelinin dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte; off-road sürüş deneyimi için iki ek moda sahip olan versiyonu. Bununla birlikte model daha büyük tekerleklere ve belirttiğimiz gibi 4Matic çekiş sistemine sahip.

Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain tasarımı

Mercedes, otomobili artık daha büyük direksiyon mafsalları ile donatırken; pasif bir amortisör sistemiyle eşleştirdiği çok bağlantılı bir süspansiyon kurulumunu da kullanıcılara sunuyor. Bu sayede model kötü yollarda dahi konforlu bir sürüş deneyimini kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Daha büyük lastikleri daha iyi sarması ve arazi kimliğini yansıtması amacıyla modelde yeni tekerlek davlumbazları mevcut. Bununla birlikte model yeni davlumbazları ile birlikte 21mm daha geniş. Model yan etek tarafında ise, yeni bir çift damarlı plastik yan etekler mevcut. Ayrıca yeni plastik bileşenlerin tamamı markanın sunduğu Gece Paketi ile birlikte parlak siyah olarak da tercih edilebiliyor.

Model 17″ veya 19″ boyutunda jant seçenekleri ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte LED ışıklar modelde standart olarak mevcut. Ayrıca modelde, sürücünün uzaktaki veya köşelerdeki engelleri görebilmesini sağlayan geniş aydınlatma sağlayan ek bir arazi ışığı da mevcut.

İç tarafa geldiğimiz vakit bizleri; standart olarak kahverengi ve siyah renk şemasıyla Avantgarde iç mekan özellikleri bekliyor. Bununla birlikte modelin eğim, düşüş ve direksiyon açısı gibi off-road detaylarını gösteren; 10.25″ ve 12.3″ boyutunda bilgi-eğlence sistemini kontrol edebileceğiniz ekran seçenekleri modelde mevcut.

All-Terrain modeli için marka ek olarak iki sürüş modu daha eklendiğini belirtti. Bu sürüş modları Offroad ve Offroad+ ismine sahip. Bununla birlikte model Offroad modunda kullanıldığı vakit; kum, toprak ve çakıl gibi yüzeylerde daha kolay yol kat etmeyi sağlıyor. Offroad+ modunda ise model daha ağır ve dik yüzeyleri güvenli bir şekilde aşmaya olanak sağlıyor.

Son olarak Mercedes-Benz C-Serisi All-Terrain modeli bayilerde sunulduğu vakit; standart C-Serisi Estate modelinin 37.525 Sterlin seviyesinde olan fiyatının bir tık üzerinde bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

“2022 Mercedes-Benz EQB modelinin detayları belli oldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version