Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz Anlaşma Şartlarını Yerine Getiremedi. 20 Milyon Dolar Ceza

Mercedes-Benz Anlaşma Şartlarını Yerine Getiremedi. 20 Milyon Dolar Ceza 2

Mercedes-Benz bu zamana kadar yaratmış olduğu markalar ile araba piyasasının en büyük devlerinden biri olmuştur. Alman devinin şu zamanlarda otomobilleri geri çağırma prosedürleri ile başı belaya girmiş durumda. Uluslararası Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi tarafından soruşturma altına alınan Alman devi şartları yerine getiremediği için yaklaşık 20 milyon dolar ceza ödeyecek.

Almanya’nın en büyük lüks otomobil firmalarından biri olan Mercedes-Benz’in hem performans hem de konfor anlamında dünyanın sayılı otomobilleri arasında yer aldığını biliyoruz. Otomobillerin dış tasarımlarından tutunda aracın her noktasına kadar oldukça yeterli performans özellikle ile araba piyasasının en iyilerinden biri olmayı başarmıştır.

Mercedes Benz’e Prosedür Engeli

Uluslararası Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından gerçekleştirilen soruşturmada Mercedes’in birçok aracının geri çağırma olayını yanlış bir şekilde yaptığını bu yüzden açılan soruşturma gereği belli cezaların ödenmesi gerektiği belirtildi. Hazırlanan raporlara göre otomobillerinde ki hataları geç bir şekilde sahiplerine ileten Mercedes-Benz’in Kasım ayında gerçekleştirmiş olduğu 101 geri çağırmanın yaklaşık yarısına yakın hatalı şekilde gerçekleştirildiği tespit edildi. Uluslararası Karayolu Trafiği Güvenliği’ne göre geri çağırma prosedüründe hazırlanan belgelerin kritik bilgi eksikliği bulunuyor.

Üreticilerin Her 3 Ayda Bir Rapor Vermesi Gerekmektedir

Otomobil üzerine hazırlanan uluslararası yasalar gereği üreticilerin yılın her çeyreğinde birçok raporu Uluslararası Karayolu Trafiğine sunması gerekmektedir. Bu raporları eksik sunan Mercedes aynı zamanda araçlarının çağırma prosedürlerinde eksik belge olarak dosyayı gönderdiği için NHTSA’ya 13 milyon dolar ceza ile karşı karşıya kaldı.

13 Milyon cezanın üzerine Alman şirketin yaklaşık 7 milyon dolarda eklemek zorunda olabilir. Eğer şirket geri çağırma işlemlerinin zamanında yapmazsa veya bu sistemi geliştirmeyi başaramazsa önümüzdeki iki sene içerisinde 7 milyon dolarlık bir ceza ile daha karşı karşıya kalmış olacak. Mercedes konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda üretici olarak 13 milyon doları ödemeye hazır oldukların altını çizdi.

Exit mobile version