Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes, AMG ve Maybach tarafı için büyük değişime hazırlanıyor

Mercedes, AMG ve Maybach tarafı için büyük değişime hazırlanıyor 8

Mercedes tarafı bazı önemli dahili değişikliklere hazırlanıyor. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler, G-Serisi SUV modeli ile birlikte AMG ve Maybach markalarından oluşan yeni bir iş grubunu tanıtacağını açıkladı. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisi bu kararını Eylül ayında Münih Otomobil Fuarı’nda resmiyete dökmeyi planlıyor.

İki markayı ve SUV modeli bir araya getirmenin ana nedeninin; markanın CEO’su Ola Kallenius tarafının üretkenliği, karlılığı ve genel anlamda yüksek marjlı satışları arttırma isteği olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte grubun adı henüz bilinmiyor. Fakat grubu halihazırda AMG tarafının başında olan Philipp Schiemer yönetecek.

Alman otomobil üreticisinin bir sözcüsü konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“Alt markaların güçlendirilmesi Mercedes-Benz stratejisinin önemli bir ayağıdır” 

“Bireysel markaların bağımsızlığını, güçlü kimliklerini ve gelişen kurumsal kültürlerini korumakla kalmayacak, aynı zamanda onları daha da genişletecek ve keskinleştireceğiz” 

Bakıldığında bu hamle ayrı bir halka arz içeren bir bölünme planı değil. Bununla birlikte üçü de Mercedes tarafının kontrolü altında olmaya devam edecek.

Mercedes tarafının elektrikli geleceği nasıl etkilenecek?

Bu düzenlemenin vaktine baktığımız vakit; tamamen elektrikli olan ilk Mercedes-AMG modellerinin piyasaya sürülme tarihi ile aynı zaman diliminde yer alıyor. Mercedes-AMG EQS modelinin Münih’te görücüye çıkması planlanıyor. Ayrıca Maybach tarafında da tam ölçekli elektrifikasyon planları devam ediyor. Bununla birlikte Münih Otomobil Fuarında markanın geleceğe yönelik attığı adımları görme ihtimalimiz bir hayli yüksek.

Son olarak dikkatleri çeken bir diğer söylenti ise EQG söylentisi. Bu söylenti ile birlikte G-Serisi’nin tamamen elektrikli bir versiyonunun gelme ihtimali oldukça heyecan verici. Bununla birlikte markanın fuar içerisinde bu söylentiye de yanıt vermesi beklenmekte.

“Jaguar E-Type restomod “Unleashed” olarak piyasaya sürüldü” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version