Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes AMG rozetli bir EV cabriolet yapabilir

Mercedes, AMG rozetli bir EV cabriolet üreterek herkesi şaşırtabilir!

Elektrikli otomobiller konusunda hız kesmeden çalışmalarına devam eden Mercedes, gözünü bu sefer yeni bir cabriolet modeline dikmiş durumda. Şirkette görevli operasyon müdürü Markus Schäfer geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir röportajda, “İyi görünümlü bir elektrikli cabriolet yapmak o kadar kolay değil. Ayrıca, roadster ve cabrioletlere olan talebin azaldığını kabul etmeliyiz. Çin bir cabriolet pazarı değil ve Avrupa’da birkaç yıl öncesine göre daha az alıcı var. Ama bence çok çekici bir ürün ve markayı oluşturan duygusal bir ürün.” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalara bakıldığında, dünya çapındaki bazı ülkelerin cabriolet ve roadster modellerine olan ilgi azalmış olsa da hala birçok kişi tarafından sevilecek bir otomobilin üretilme ihtimalinin bulunduğu anlaşılabiliyor.

Mercedes yeni bir AMG EV cabriolet mi üretecek?

Schäfer’in açıklamaları oldukça umut verici gibi görünüyor. “Daha detaylı düşünmeli ve bir EV’yi roadster şeklinde tasarlamalıyız” diye konuşan operasyon müdürünün bu açıklaması, harika bir haber olarak değerlendirilebilir.

Ayrıca Schäfer, “AMG’yi ve AMG’yi elektrikli bir markaya dönüştürmeyi düşündüğünüzde, kesinlikle bir cabriolet de düşüneceğiz.” ifadelerini de kullandı.

Bu açıklamalar, Alman otomobil üreticisinin önümüzdeki süreçte elektrikli bir AMG cabriolet modeli üretebilme ihtimalinin bulunduğunu gösteriyor. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise hep birlikte öğreneceğiz.

Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

“BMW, iki elektrikli bisiklet ile tam mobilite yolunda!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version