Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG Project One neredeyse hazır halde!

Mercedes-AMG Project ONE

İlk olarak 2017 yılında konsept olarak gördüğümüz Mercedes-AMG Project One, artık yola çıkmak için hazır halde. Salı günü Mercedes-Benz tarafından yayınlanan resmi görseller ve bir test videosu Mercedes-AMG Project One’ın önümüzdeki sene teslimata başlayacağını doğruladı. İşte Formula 1 motoru kullanan Mercedes-AMG Project One fiyatı ve özellikleri.

Mercedes-AMG Project One teknik özellikleri

Formula 1 güç ünitesini, bir hiper otomobile veya normal bir otomobile entegre etmek oldukça zordur. Mercedes-AMG mühendislerinin yapılması imkansız denen görevleri yapmak için kendilerini zorladıklarını biliyorsunuzdur. Project One’da bu zorluklardan sadece bir tanesi. Tanıtımının ardından 2018 ve 2019 yıllarında ara sıra ertelendi haberleri ortaya çıkan Project One, Nürburgring’de test edilmek için heyecanla bekliyor.

1.6 litrelik V6 motoru kullanan Project One, 1000 beygirden fazla güç üretiyor ve bunu dört tekerleğe eşit olarak iletiyor. Yeni geliştirmeler, aerodinamik çalışmaları için rüzgar tünelinde yapılan çalışmalar artık pistte gerçek dünya senaryosunda da test ediliyor. Bunun için Mercedes-AMG pistini bolca turlayan Project One, önümüzdeki günlerde Nürburgring’e rekor kırmaya gidecek.

Teknik veriler henüz resmi olarak açıklanmasa da Project One 0-200 km/s hızlanması 6 saniyenin altında olması bekleniyor. Ayrıca Project One’ın maksimum hızı 350 km/s olacak.

Mercedes-AMG Project One fiyatı

Mercedes-AMG Project One’ın fiyatı aslında artık kimseyi ilgilendirmiyor. Çünkü üretilecek 275 adedin hepsi çoktan satıldı. Ama merak edenler için yine de belirtelim Mercedes-AMG Project One fiyatı 2.72 milyon dolar olarak açıklandı. (Vergisiz yaklaşık 20 milyon TL)

Exit mobile version