Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG One yarın tanıtılacak!

IAA Mobility ile gösterilen Mercedes-AMG One modeline ilişkin tanıtımın 1 Haziran Çarşamba günü yapılacağı duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Formula 1 motoruna sahip olacak olan Mercedes-AMG One hypercar modeli yarın tanıtılacak. Bununla birlikte yaklaşık 1000 beygir güce sahip olması beklenen model için büyük bekleyiş sona eriyor. Yarın tanıtılacak modele ilişkin yaklaşık bir yıldır yapılan çalışmaların tamamı yarın kamuoyuna duyurulacak.

Aston Martin Valkyrie modelinin direkt olarak rakibi olması beklenen modele ilişkin ilk resmi video Mercedes tarafının sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşıldı. Bununla birlikte modelin tanıtım tarihinin onayı ise bizzat CEO Ola Kallenius tarafından geldi. Ayrıca Kallenius konuya ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“AMG’deki ekip ve AMG Yüksek Performanslı Güç Aktarma Organları Formula 1 kolu yaklaşık dört yıl önce bize geldi ve ‘harika bir fikrimiz var, hadi bir karayolu arabasına bir Formula 1 motoru koyalım’ dediler. Toplantı tutanaklarını kontrol etmek için geri dönmem gerekecek, ama eminim evet dediğimizde sarhoştuk,” 

Mercedes-AMG One teknik özellikleri belli mi?

Modelde Mercedes tarafının Formula 1 aracında kullanılan 1.6 litrelik V6 hibrit güç aktarma organı kullanılacak. Bu sayede model, 100 km/s hıza üç saniyenin altında ulaşabilecek. Bu motor ile beraber 1000 beygirin üzerinde güç üretmesi beklenen modelin üretim tarafında ayrışması bekleniyor.

Mercedes tarafının belli sayıda üreteceği modelin yalnızca bir kısmının 1000 beygirin üzerinde güç çıkışı ile kullanıcılara sunacağı konuşuluyor. Bununla birlikte 2017 Frankurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan modelin 2019 yılında yola çıkması hedefleniyordu.

“Elektrikli coupe DeLorean Alpha5 tanıtıldı”

Exit mobile version