Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG One videoda gösterildi!

Mercedes-AMG One videoda gösterildi! 3

Mercedes-AMG One hiper otomobili, bu yılın ilerleyen saatlerinde müşteri teslimatlarının başlayacağı yeni bir resmi videoda hareketli bir şekilde gösterildi.

F1 motorlu bir Mercedes… Hayali bile güzel!

Video, uzun zamandır beklenen Ferrari SF90 rakibinin bir test pistinde hızla sürüldüğünü gösteriyor. Vidoda kapsamlı aero paketi ve kabin tasarımına daha yakından bir bakış sunuyor. Ayrıca, One’ın, markanın yaklaşmakta olan performans hibritlerinin adı olarak EQ Power+ ‘ın yerini alacak olan yeni’ E Performance ‘takma adıyla Mercedes-AMG’nin 2021 Formula 1 yarışçısına katılacağını da ortaya koyuyor.

Normal standartların çok üstünde

43 saniye uzunluğundaki kısa video, tanıdık gümüş ve kırmızı kamuflajlı görünümüyle ONE’ı yolda gösteriyor. Arabayı en son Aralık ayında efsanevi Mercedes- AMG F1 pilotu, yeni ünvanıyla, Sir Lewis Hamilton sürdüğünde böyle görmüştük.

O sırada Hamilton, “Yakında Formula 1 motorlu bir hiper otomobilin olacağına hala inanamıyorum” dedi. “2015’te bu motorla dünya şampiyonluğunu kazandık ve uzun süre geliştirilmesinde rol aldım. Yeni kampanyanın film çalışması sırasında Project ONE’ı kullanabildim ve Mercedes-AMG’nin bu projeye yatırdığı olağanüstü çabadan çok gurur duyuyorum. Bu araba kesinlikle benzersiz. “

ONE, F1 arabasını altı dünya şampiyonasına taşıyan aynı 1.6 litrelik V6 olduğu için Sir Lewis için aşina olduğu bir motora sahip . Yol döşemesinde 11.000 RPM’ye kadar devir yapan motor, 1.000 metrik beygir gücü ile 350 km/h üzerinde bir maksimum hız üretebiliyor olmalı.

Şimdiden satılmaya başladı!

Test artık statik süreçlerin ötesine geçti ve test izlerine odaklandı. Şirket, “yolda giden bir araç için sürüş dinamikleri ve performansında yeni bir boyuta ulaşmak” amacıyla Immendingen test alanını kullanıyor. Mercedes-AMG One modelinden sadece 275 örnek üretilecek ve hepsi şimdiden 2,27 milyon euro (19milyon 518 bin Türk Lirası) fiyatına satıldı.

Exit mobile version