Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG One kameralara yakalandı

Mercedes-AMG One kameralara yakalandı 28

Mercedes-AMG tarafının en üst seviye F1 motorlu modeli Mercedes-AMG One lansmanından önce Nurburgring pistinde görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Modelin Formula 1’den türetilen güç aktarım mekanizması ve bol miktarda agresif aktif aerodinamik tasarımı ile bu yılın sonunda tanıtılması beklenmekte. Bununla birlikte en son görüntülerde görülen aktif kanatları; modele aerodinamik anlamda muhtemelen çok katkı sağlamakta. Ayrıca ön tekerleklerin üzerinde yer alan havalandırma delikleri de mevcut.

Mercedes-AMG One teknik açıdan nasıl olacak ?

Marka modeli Formula 1 modellerinde kullandığı güç aktarım organları ile birleştirmekte. Bununla birlikte model 2014’ten beri Mercedes tarafında kullanılan 1.6 litrelik turbo şarjlı V6 hibrit motorun bir versiyonunu kullanmakta. Ayrıca marka geliştirmelerini Brixworth’taki aynı Mercedes Yüksek Performanslı Güç Aktarma Organları fabrikasında yapmakta.

V6 motoru ile model 11.000 dev / dak sınırına sahip. Bu değer elbette Formula 1 arabalarında bulunan 15.000 dev / dak sınırından daha düşük. Fakat model sahip olduğu dört elektrik motorlu plug-in hibrit sistemi ile birlikte; aradaki farkı bir nebze kapatma potansiyeline sahip.

Model güç olarak ise 986 beygir gibi bir güç değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-200 km/s hızlanma süresi altı saniyeden daha kısa. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ile ilgili ise şimdilik herhangi bir bilgi mevcut değil.

Elektrik motorları model için oldukça önemli bir yer tutmakta. Marka Mercedes F1 otomobilinde kullanılan düzene benzer; ön aksın arkasına şasiye yerleştirilip, bir dizi lityum iyon hücre tarafından beslenen bir sisteme sahip. Bununla birlikte AMG One sadece elektrikli olarak 24 kilometre bir sürüş menzili sunabilmekte.

Ön aks motorları normal sürüş koşulları altında üretilen fren enerjisinin yüzde 80 kadarını daha sonra kullanılmak üzere depolayabilmekte. Bununla birlikte model kulakçıklar ile kontrol edilebilen yepyeni sekiz ileri şanzımana sahip.

Model sahip olduğu sürüş modları ile birlikte; en iyi performans için otomatik olarak yanma ve elektrik motorlarını devreye alma gibi özelliklere de sahip.

Modelin tasarım detayları

Mercedes modeli “iki kişilik Formula 1” olarak tanımlamakta. İç kısma baktığımız vakit oldukça spor görülen ve bir çok ayara sahip olan koltuklar göze çarpmakta. Formula 1’den ilham alan kare direksiyon simidi de gerçekten inanılmak görünmekte. Bununla birlikte model iki adet 10″ boyutunda ekrana sahip.

Modelin ön kısmına geldiğimizde; ön rüzgarlık ve ön camın altındaki havalandırma deliklerinin oldukça işlevsel olduğu kesin. Bununla birlikte düz olan LED farlar modeli oldukça güzel tamamlamakta. Ayrıca dış tasarımda yer alan karbon detaylar oldukça güzel görüntü ile hafifliği de beraberinde getirmekte.

Arka tarafa geldiğimiz vakit ise bizleri bol miktarda bastırma kuvveti oluşturması adına büyük bir arka difüzör ve geri çekilebilen arka rüzgarlık bizleri beklemekte.

Modelin gövdesinin kendisi karbon fiber monokok tarzında fakat Mercedes-AMG One modelinin ağırlığı henüz açıklanmadı.

Son olarak araba, itme çubuğu yaylı desteklere ve karbon seramik frenlere sahip. Bununla birlikte modelde bulunan ayarlanabilir sarmal süspansiyon sistemi ile model üç aşamalı olarak ayarlanabilmekte.

“Kia Forte modelinin cesur görünümü bizlerle” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version