Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG One Hypercar, Lewis Hamilton ile karşımızda

Mercedes-AMG One Hypercar, Lewis Hamilton ile karşımızda 9

Mart ayı bir çok insan için yılın üçüncü ayı olarak görülmekte. Fakat Formula 1 severler için Mart ayı oldukça önemli çünkü sezonun başlangıcını simgelemekte. Bunu bilen Mercedes, Mercedes-AMG One Hypercar modelini Mart ayında Lewis Hamilton ile karşımıza çıkartmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-AMG One Hypercar modeli motor tarafında AMG One 2021 W12 F1 yarış otomobili ile aynı motoru paylaşmakta. Bu motor turbo şarjlı, 1.6 litre V6 şeklinde. Ayrıca bu motor 11.000 dev/dak gibi bir devir aralığına sahip. Bununla birlikte model dört elektrikli motordan oluşan ortak vuruş kuvveti yardımı sayesinde dördü düşürme kapasitesine sahip bir paket oluşturmakta.

Mercedes-AMG One Hypercar ne kadar iddialı, Hamilton ne düşünüyor ?

Hamilton Formula 1′ den esinlenilen motor mimarisi ile modelin sesini W12 Formula 1 aracının sahip olduğu sese esrarengiz bir şekilde çok benzediğini belirtmekte. Ayrıca Hamilton aracın Formula 1 performansını; herhangi bir AMG yol aracının konforu ile harmanlandığını belirtmekte. Bu da modelin gerçekten oldukça iddialı olacağı anlamına gelmekte.

Model Nurburgring Nordschleife içerisinde yer alan rekorları zorlama şansına sahip olan nadir modellerden. Ayrıca pistte sahip olacağı hızı ile birlikte konfor açısından da yeterli düzeyde. Bu sayede marka yüksek hızlarda, rahat bir sürüş deneyimini kullanıcılarına sunmayı hedeflemekte.

Son olarak hevesli bir müzisyen de olan Sir Lewis Hamilton kokpit içerisinde sevdiği bazı parçaları kokpitten çalabileceğini laf arasında hızlıca belirtmekte.

“Yeni 2021 Mercedes SL kamuflajlı olarak karşımızda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version