Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG One 2022 yılını işaret ediyor

Mercedes tarafının Formula 1 motorlu çılgın modeli Mercedes-AMG One, 2022 yılında kesinlikle teslimatlara başlıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz tarafının performans bölümü AMG; 1000 beygirlik hiper otomobili sipariş eden 275 müşterisine 2022 yılı içerisinde otomobillerini teslim etmeyi hedefliyor. Bununla birlikte geciktirildiği düşünülen modelin halen birkaç teste daha tabii tutulması gerekiyor.

Orijinal Project One konsepti ilk olarak dört sene önce kamuoyuna duyurulmuştu. Fakat F1 motorunu günlük hayata uyarlamanın zorlukları nedeniyle model sürekli olarak bir ertelemeye maruz bırakıldı. Geçen bu sürenin ardından AMG 2022 yılında ilk modeli kullanıcısına ulaştırmayı hedefliyor.

Ferrari SF90 seviyesinde olan modellerin rakibi olacak olan model; gerçekten sıra dışı bir deneyimi otomobil severlere yaşatmayı hedefliyor.

Mercedes-AMG One teknik özellikleri

Marka modeli yukarıda da belirttiğimiz gibi Formula 1 modellerinde kullandığı güç aktarım organları ile birleştirmekte. Bununla birlikte model 2014’ten beri Mercedes tarafında kullanılan 1.6 litrelik turbo şarjlı V6 hibrit motorun bir versiyonunu kullanmakta. Ayrıca marka geliştirmelerini Brixworth’taki aynı Mercedes Yüksek Performanslı Güç Aktarma Organları fabrikasında yapmakta.

V6 motoru ile model 11.000 dev / dak sınırına sahip. Bu değer elbette Formula 1 arabalarında bulunan 15.000 dev / dak sınırından daha düşük. Fakat model sahip olduğu dört elektrik motorlu plug-in hibrit sistemi ile birlikte; aradaki farkı bir nebze kapatma potansiyeline sahip.

Model güç olarak ise 986 beygir gibi bir güç değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-200 km/s hızlanma süresi altı saniyeden daha kısa. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ile ilgili ise şimdilik herhangi bir bilgi mevcut değil.

Son olarak merakla beklenen modelin bir kez daha herhangi bir gecikmeye uğrayıp uğramayacağını hep beraber bekleyerek göreceğiz.

“Honda Monkey modeli ile geçmişe yolculuk”

Exit mobile version