Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG lansman için 5 Eylül tarihini işaret etti

7-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan IAA MOBILITY fuarında, Mercedes-AMG tamamen elektrikli olan yeni modellerin lansmanını 5 Eylül pazar günü gerçekleştirecek. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz, AMG markası altında ilk tam elektrikli modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte marka teaser görüntülerini Twitter üzerinden yayınladı.

Marka paylaştığı video ile birlikte tanıtılacak modelin teknik özelliklerinin bir kısmını kamuoyu ile paylaştı. Bununla birlikte söz konusu otomobilin 0-100 km/s hızlanma süresi 3.4 saniye seviyesinde. Ayrıca modelin 761 beygir üzerinde bir güç çıkışına sahip olacağı belirtiliyor.

Bu görüntüler ve paylaşılan değerler ile birlikte akıllara ilk olarak AMQ EQS modeli geldi. Çünkü model geçtiğimiz haftalarda bir çok kez test aşamasında görüntülenmişti. Ayrıca düşünceler doğru çıkar ve tanıtılacak olan model AMQ EQS olursa; 600 beygirlik güç değerinin ve 900Nm tork değerinin üzerinde olması beklentileri fazlasıyla karşılayabileceği anlamına geliyor.

Bu lansman ile birlikte; marka elektrikli yeni kompakt modeller ve performanslı lüks sedan otomobillerini de dünyaya tanıtacak. Bununla birlikte marka “elektriğin öncüsü” olma iddiasını bu etkinlikle bir kez daha gözler önüne sermeyi hedefliyor.

Sonuç olarak 5 Eylül tarihinde Alman otomobil üreticisi; Mercedes-Benz, Mercedes-EQ, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach ve Smart markaları altında sunulan toplam 8 modelin ilk gösterimini gerçekleştirilecek.

“Land Rover Defender V8 Bond Edition “No Time To Die” filmini işaret ediyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version