Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG hibrit teknolojisi ile ilgili birşeyleri açıklıyor

Mercedes-AMG hibrit teknolojisi ile ilgili birşeyleri açıklıyor 3

Mercedes-AMG, tamamen elektrikli yeni modelleri ile birlikte geliştirmekte olduğu; yüksek performanslı hibrit aktarma organları hakkında ayrıntıları paylaşmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes dört ve sekiz silindirli motorlar ile birlikte kullandığı; elektrikli motor sayesinde modellerinden oldukça güzel performans sunabilmekte. Bununla birlikte yüksek performanslı bataryası ve tamamen değişken AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemi ile birleştirilen hibrit güç aktarma organları da oldukça güzel bir şekilde geliştirmekte.

Modellerde yer alan elektrik motoru özel olarak AMG tarafından geliştirilmekte. Ayrıca elektrikle kaydırılan iki viteslik bir şanzıman ve EDU sistemi olarak bilinen arka aks diferansiyel kilidinin ayarlarını sağlayan bir sistem bulunmakta. Bu sistem sayesinde araca 201 beygir ve 320 Nm gibi ek bir güç sağlanabilmekte. Ayrıca güç normalde arkadan gönderilirken; çok fazla kayma yaşanması halinde motor gücü ön kısma aktarılabilir.

Yukarıda bahsettiğimiz şanzıman tipi aslında bir çoğumuzun Porsche Taycan tarafından bildiği gibi; yüksek hızlarda geçilen 2. vites ile otomobilin güçlü bir şekilde ilerlemesine izin vermekte.

Mercedes-AMG’den yeni bir hibrit güç aktarma organı İle donatılan modellerin; elektrikli, konfor, spor, spor+, yarış ve bireysel modlara sahip olması beklenmekte. Bununla birlikte her model elektronik denge kontrolünü, dört tekerlekten çekişi ve elektronik olarak kontrol edilen arka aks diferansiyel kilidini etkileyen AMG Dynamics sistemine sahip. Ayrıca modellerde dört farklı seviyede fren geri kazanımı da mevcut olması söz konusu.

Bahsettiğimiz elektrik motoru geçtiğimiz günlerde detayları belli olan Mercedes-AMG GT73 modelinde kullanılmakta idi. Bu sayede model totalde 804 beygir güce ve 1000 Nm tork değerine sahipti. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi üç saniyenin altında idi.

Son olarak marka yeni nesil C63 modelinde de bu sistemi kullanmayı planlamakta. Bununla birlikte modelde M139 kodlu 2.0 litrelik bir plug-in hibrit teknolojisi de yer alacak. Bu sayede modelin totalde 650 beygir seviyelerine ulaşması beklenmekte.

“2022 Kia EV6 GT etkileyici performansı ile piyasaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version