Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG GT73e bir kez daha görüntülendi

Mercedes-AMG GT73e bir kez daha görüntülendi 19

Mercedes tarafının dört kapılı güçlü model Mercedes-AMG GT73e modeli bir kez daha görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisi AMG GT 4-Kapı Coupe için; 800 beygirlik bir plug-in hibrit mekanizması ile birlikte piyasaya sürmeye hazırlanmakta. Bununla birlikte yeni plug-in hibrit motorun takılacağı doğrulamakta. Bu varsayımın en büyük destekçisi arka tamponda yer alan gizlenmiş şarj kapağı olarak görülmekte. Ayrıca “E Performance” arması model üzerinde yer almakta.

Mercedes-AMG GT73e modelinin detayları belli mi ?

Markanın güç aktarma organı tarafında 6.1 kWh değerinde pil paketi ile; arka aksa yerleştirilen monte edilen elektrik motoru ile desteklenmekte. Bununla birlikte modelin mevcut 63S amiral gemisi ile aynı; 639 beygir güce sahip olan çift turbo şarjlı 4.0 litrelik V8 motoru temel alması beklenmekte.

Elektrikli güç aktarım mekanizması ile birlikte model 94 beygir ek güce kavuşmakta. Bununla birlikte arka aksta yer alan iki vitesli şanzıman ile yönetilen on saniyelik aşırı takviye patlamaları ile geçici olarak modele 201 beygir güç sağlanabilmekte. Totalde maksimum güç 804 beygir güce kadar ulaşabilmekte.

Belirtmek gerekir ki yeni plug-in hibrit sisteminin detayları henüz onaylanmamakta. Fakat markanın yalnızca elektrik gücü ile birlikte 96 kilometre menzile sahip olacağını ima etmesini unutmamak gerek.

Model yakın zamanda revize edilen AMG E63S ile; aynı spor direksiyon simidine ve benzer döşeme detaylarına sahip. Ayrıca modelin 12.3″ boyutunda bilgi-eğlence sistemine sahip olması beklenmekte.

Modelin tasarımında göze çarpan ilk detay karmaşık çıtalı girişler ile birlikte büyük alt ızgarası. Bununla birlikte modelin muhtemelen birkaç ekstra boya ve birkaç yeni jant tasarımı ile sunulması beklenmekte.

Son olarak Mercedes tarafı yeni plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasının yanı sıra 3.0 litrelik sıralı altı hafif hibrit veya 639 beygirlik 4.0 litrelik V8 motor ile AMG GT dört kapılı modeli sunmaya devam edecek.

“Porsche 911 Sport Classic Nurburgring’de görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version