Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG GT Roadster modeli sona eriyor

2022 Mercedes-AMG SL modelinin tanıtılması ile yeni nesil Mercedes-AMG GT modelinde Roadster varyantı sona eriyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafı elektrikli ürün gamının temellerini atarken, yanmalı motora sahip modeller içinde daha dengeli bir ürün yelpazesi oluşturuyor. Bununla birlikte yeni SL modelinin tanıtılması üzerine GT Roadster modelinin üretimi de sona eriyor.

Mercedes-AMG GT Roadster ile ilgili gelen açıklama

Mercedes-AMG Patronu Phillip Schiemer ile Baş Teknoloji Sorumlusu Jochen Hermann konu ile ilgili şu cümleleri kullanmakta;

Phillip Schiemer:

“Ömrünün sonuna gelmek üzere olan GT ile bazı yeni fikirlerimiz var”

“GT sürücülerimiz, yarış pistinde araçlarıyla gitmeyi seven insanlar. Bunu her hafta sonu görüyoruz ve etkinliklerimizi ve sürüş akademilerimizi yaptığımızda görüyoruz. Burası GT sürücülerinin buluştuğu yer. Klasik SL sahipleri yarış pistlerinde çok fazla değiller, daha çok seyirle ilgileniyorlar.”

Jochen Hermann ise konuya şu cümleler ile dahil oldu:

 “Ve elbette MSA mimarisiyle, [GT için] halef bir otomobil için yer var. Ancak örneğin gelecekte GT Roadster’a sahip olmak mantıklı değil çünkü bu örtüşecek.”

“Elbette GT, SL’den çok farklı bir otomobil olacak çünkü örneğin beyaz yapıda aynı güç aktarma düzeni düzenini ve gövdenin temel ilkelerini kullansak bile GT’yi daha da sportif bir otomobil yapmak zorundayız.”

“Hyundai Tucson, Bayon ve Ioniq 5 güvenlik testlerini başarıyla tamamlıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version