Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG GT-R F1 aracı yeni görünümü ile bizlerle

2021 Mercedes-Benz AMG GT-R ve C-Serisi Estate

Bu sezon Aston Martin Vantage modeli ile güvenlik aracı rolünü paylaşacak olan Mercedes-AMG GT-R modelini yeni tasarımı ile karşımızda. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Aston Martin Vantage modelinin güvenlik aracı olması ile birlikte elbette Mercedes-AMG GT-R modeli emekli olmayacak.

Model geleneksel gümüş kaplama yerine AMG tarafının imza rengi ile eşleşen göz alıcı kırmızı renk ile bizlerle. Ayrıca Mercedes-AMG Petronas F1 Team tarafının siber güvenlik şirketi ile ortaklığını temsil eden; CrowdStrike logosu da tasarıma dahil edilmekte. Ayrıca bu renkli görünüm Mercedes AMG C63 S tıbbi otomobile de uygulanmakta.

Mercedes-AMG GT-R teknik özellikleri

Güvenlik aracı olarak kullanılan model 4.0 litrelik V8 motora sahip. Bu sayede 577 beygir güce ve 700 Nm tork değerine sahip. Ayrıca modelde devrilme koruma sistemi, seramik frenler gibi özellikleri içeren AMG Track paketi mevcut.

Mercedes AMG CEO’su Philipp Schiemer konu ile ilgili olarak; “Son yıllarda FIA, Formula 1’de güvenlik için büyük miktarda şey yaptı. Bununla birlikte, kazalar tamamen önlenemiyor ve bu, görevlilerin çalışmalarının ve güvenlik otomobili ile tıbbi arabanın güvenilirliğinin ne kadar önemli olduğunu gördüğümüz zamandır. AMG GT R ve C 63 S Estate ile, portföyümüzde FIA ​​Güvenlik Otomobili ve FIA ​​Medikal Araç olarak değerini kanıtlamış iki özel yapım, yarış pisti testinden geçirilmiş iki otomobile sahibiz.Yeni görünüm de onlara son derece yakışıyor. , ” cümlelerini kullanmakta.

Son olarak modelin sürücüsü ise; 2000 yılından beri Formula 1 güvenlik aracı şoförü olan Bernd Maylander.

Formula 1 tarihinde ilkler

Exit mobile version