Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance Münih Otomobil Fuarında baş köşede!

Mercedes tarafında merakla beklenen; 831 beygirlik Mercedes-AMG GT 63 S E Performance modeli Münih Otomobil Fuarında yerini aldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Direkt olarak Porsche Panamera Turbo SE-Hybrid modelinin rakibi olacak. Bununla birlikte model 831 beygirlik mega sedan olarak tanıtılarak; yepyeni bir elektrik destekli sedan otomobil çağını başlatan model olarak görülüyor.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance teknik özellikleri

V8 GT 63 S modeli Affalterbach’da aldığı geliştirmeler ile birlikte; arka aks üzerine yerleştirilen 201 beygirlik bir elektrikli motoru modele ekliyor. Bununla birlikte modelde yer alan çift turbolu 4.0 litrelik motoru ile model; Ayrıca model AMG departmanı tarafından geliştirilen F1 otomobilinde olduğu gibi optimize edilen ağırlık dağılımı ve mümkün olan en hızlı tork dağılımını sağlayan bir sisteme sahip.

Şimdiye kadar üretilen en güçlü AMG modeli olma özelliğine sahip olan model; 831 beygir güce, 1400Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 2.9 saniye seviyesinde. Arka aksa konumlandırılan elektrikli motor gücünü 6.1kWh değerindeki 400V pil paketinden alıyor. Bu pil paketinin 89 kilogram olduğu iddia edilirken, bu pil ile birlikte menzilin değil en hızlı güç dağıtımının hedeflendiği marka tarafından özellikle belirtildi. Ayrıca belirtmek gerekir ki model elektrik gücüyle birlikte 12 kilometre menzil değerine sahip.

Elektrik gücünün her zaman kullanılabilir olduğu söylenirken; ayrıca bu gücün modele virajlarda daha hızlı hızlanma ve hızlı sollama manevralarına sahip olmasını sağlıyor.

Tasarım detayları

Tasarım tarafında modelde yeni olan ön tamponu, özel rozeti, yeni egzoz çıkışları ve 20″ ve 21″ boyutundaki jant seçenekleri dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte modelin genel tasarım olarak; standart GT 63 modelinden daha agresif bir görünüme sahip olduğunu belirtmek gerek.

İç tarafa baktığımızda MBUX bilgi-eğlence sistemi bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu sistem sayesinde kullanıcılar model ile ilgili bir çok teknik veriye oldukça kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Örneğin; EV menzil göstergesi, gerçek zamanlı güç tüketim verileri ve elektrikli motor gücü.

Son olarak Mercedes-AMG başkanı Philipp Schiemer model ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Yeni GT 63 SE Performance ile marka DNA’mızı elektrikli bir geleceğe taşıyoruz. Bunu yaparken kendi teknik yolumuzu izliyoruz. AMG’yi her zaman çok özel ve arzu edilir kılmıştır.”

“Tamamen Affalterbach’ta geliştirilen performans hibrit; büyüleyici bir sürüş dinamiği seviyesi sunuyor ve haklı olarak yeni teknoloji etiketimiz E Performance’ı taşıyor.”

“Bu yeni konseptle, Mercedes-AMG’yi 21. yüzyılın performans lüks markası olarak deneyimleyecek yeni hedef kitlelere de kapı açıyoruz.”

“2021 Temmuz ayında en çok satan 10 otomobil” başlıklı listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version