Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG E63 S modelinin Manhart ER 800 dönüşümü

Alman tuner Manhart tarafının proje otomobili Manhart ER 800 tüm detayları ile resmi olarak tanıtıldı. Geliştirilen modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Manhart tarafından birkaç hafta önce tanıtılan M5 CS modelini bir çoğumuz hatırlıyoruz. Bununla birlikte Alman tuner genelde BMW modelleri üzerine çalışıyor olsa da; bu kez geliştirilen model Mercedes-AMG E63 S.

Mercedes-AMG E63 modeli standart olarak AMG 4.0 litrelik çift turbo V8 motoruna sahip. Bu motor ile birlikte model 571 beygir güç üretebiliyor. E63 S tarafında ise bu güç 612 beygir seviyesinde. Model bu gücünü yola, dokuz vitesli çift kavramalı bir şanzıman ile iletebiliyor. Ayrıca modelin dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olduğunu belirtmek gerek.

Manhart ER 800 teknik özellikleri

Manhart tarafından geliştirilen model daha büyük turboşarjlara, yeni bir ara soğutucuya, yeni bir karbon girişine ve aldığı ECU geliştirmeleri sayesinde; 809 beygir güce, 1070Nm tork değerine ulaşıyor. Ayrıca egzoz sistemi tarafında modelde; 300 hücreli katalitik konvertörlere sahip spor iniş boruları yükseltmesi de mevcut.

Fren sistemine baktığımız vakit bizleri; ön tarafta 15.9″ boyutunda karbon seramik diskler bekliyor. Bu sayede inanılmaz hızlanabilen modelin durma süreleri de oldukça etkileyici bir hale geliyor. Bununla birlikte modelde havalı süspansiyon ve bağlantı çubukları mevcut. Sürücünün istemesi halinde model, yazılım ayarı ile 3 santimetre daha alçaltılabiliyor.

Kozmetik tarafında model siyah bir ızgaraya sahip. Bununla birlikte önde 255/30 ZR21 ve arkada 295/25 ZR21 ölçülerinde performans lastiklere sahip 21″ boyutunda jantlar mevcut. Tuner markanın imzası niteliğini taşıyan siyah ve altın rengi görünümü ile modelin; gerçekten Manhart tarafının elinden çıktığı ilk bakışta anlaşılabiliyor.

Maliyetler

Manhart, 809 beygir güç üretebilen motor performans kitini 21.108 Dolara, özle egzoz sistemini, 9968 Dolara, iniş borularını, 3.400 Dolara, egzoz borularını ise 821 Dolara kullanıcılara sunabiliyor. Bununla birlikte özel jantlar 9.614 Dolar, özel çıkartmalar 1.172 Dolar, alçaltılan havalı süspansiyonlar ise 698 Dolar değerinde.

Son olarak Alman tuner 209 Dolara özel yer paspaslarını ve 2.333 Dolara Rolls-Royce tarzı yıldızlı gece tavan döşemesini kullanıcılara sunuyor.

“Mercedes-Benz müşterileri biraz daha beklemek zorunda” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version