Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes, 2022 Formula 1 aracı W13’ü resmi olarak tanıttı!

Formula 1’in son sekiz yılında sekiz takımlar şampiyonluğuna sahip olan Mercedes yeni aracı W13’ü tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes 2022 Formula 1 sezonunda kullanacağı aracın örtüsünü dün yaptığı çevrimiçi lansman ile kaldırdı. Bununla birlikte 2020 sezonunun başında Black Lives Matter hareketine destek olmak adına siyah renge geçen takım; 2022 sezonu ile gümüş renk düzenine dönüş yapıyor.

Genel tasarım itibariyle ana sponsor Petronas ve isim sponsoru INEOS’un logoları ilk göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. Bununla birlikte araçta siyah detaylar kullanılmaya devam ediyor. Ancak genel olarak araç gümüş renginde. Siyah ve gümüş detayları ise INEOS tarafının kırmızı, Petronas tarafının ise turkuaz detayları tamamlıyor. Motor kapağında yer alan Mercedes yıldızları da gözlerden kaçmıyor.

Mercedes Açıklamalar

Mercedes takım patronu Toto Wolff yeni sezona ilişkin aşağıdaki ifadeleri kullandı:

”Puan sayısı sıfırlanıyor ve takımın zihniyeti son birkaç yılda olanla aynı.”

“Önceki yıllardan gelen ve şu anda şampiyonluğu kazanmanızı sağlayacak hiçbir şey yok. Her yıl olduğu gibi, yeterince iyi bir iş yapıp yapmadığımız konusunda şüpheciyiz ve bence doğru zihniyet de bu.”

Valtteri Bottas’ın ayrılmasıyla takıma katılan genç sürücü George Russel ise araç ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Aracın büyük ölçüde beklentiler doğrultusunda kontrole sahip olduğunu söyleyebilirim ancak aynı zamanda bu şartlarda, yağmurda ve rüzgarda çok fazla şey anlayamazsınız.”

“Şu ana kadar iyi durumda olduğumuzu, Barselona öncesinde iyi bir aralıkta olduğumuzu söyleyebilirim.”

“Araç ilk kez çalıştırıldığında tüylerim diken diken oldu. Simülatörde çok fazla tur attım. Araca dair çok fazla çizim gördüm ve birçok toplantıya katıldım ancak hiçbir şey piste çıkmak gibi olmuyor.”

“Silverstone’da soğuk, yağışlı rüzgarlı bir gün, ama burada Mercedes F1 takımıyla birlikte neredeyse köklerime geri dönüyorum.”

Exit mobile version