Site icon Dijital Tekerlek

Merakla beklenen SUV 2023 Alfa Romeo Tonale resmi olarak tanıtıldı

2023 Alfa Romeo Tonale, Alfa Romeo tarafının yeni döneminde tanıtılan ilk model olarak gelecek hibrit modellere öncülük edecek. Detaylara gelin birikte haberimizde göz atalım.

Alfa Romeo tarafının yeni sahibi Stellantis yönetiminde, tanıtılan model; İtalyan otomobil üreticisinin geleceğe yönelik olan planlarının başlangıç noktası olarak nitelendiriliyor. Bununla birlikte Audi Q3 ve Volvo XC40 gibi modeller ile rekabet etmesi beklenen modelin hibrit seçenekler ile rekabeti kızıştırması bekleniyor.

2023 Alfa Romeo Tonale teknik özellikleri

Sürüş dinamikleri itibariyle segmentinde belirleyici olduğu iddia edilen modelde; frekans seçici sönümlemeli MacPherson süspansiyonlar kullanılıyor. Bununla birlikte model 50:50 ağırlık oranına sahip. Ayrıca modelde tepkisellik noktasında çok hassas olduğu iddia edilen kablolu bir fren sistemi kullanılıyor.

Tonale serisi Avrupa pazarı için farklı hibrit seçenekler ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte model 128 beygir ve 158 beygirlik iki hafif hibrit kurulum seçeneğine sahip. Her iki hafif hibrit modelde de yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzıman ile kombin edilen 1.5 litrelik benzinli motor ve 48 V’luk elektrikli bir motor kullanılıyor.

Serinin en güçlü modeli 271 beygir gücünde. Bununla birlikte model bu gücü 1.3 litrelik turboşarjlı benzinli motoru ve arka aksa yerleştirilen elektrikli motoru sayesinde üretebiliyor. 15.5kWh pil paketine sahip olan modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6.2 saniye seviyesinde. 2. seviye şarj cihazları ile modelin bataryası 2.5 saat içerisinde doldurulabiliyor. Ayrıca model saf elektrik gücüyle 48 kilometrelik bir menzile sahip. Ancak hafif hibrit versiyonlardan farklı olarak PHEV modelde altı vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor.

2023 Alfa Romeo Tonale tasarımı

Alfa Romeo, Tonale modelinin “genç, metropol ve dinamik bir müşteri”  odaklı tasarlandığını açık olarak belirtiyor. Bununla birlikte modelin güncel tasarım diline ek olarak; ikonik Alfa Romeo detaylarına sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu detaylara jant tasarımından farların tasarımına kadar bir çok noktada rastlamak mümkün.

İç yaşam alanı

İç yaşam alanında 10,25″ boyutundaki dokunmatik ekran vasıtasıyla yönetilebilen, klasik unsurlara sahip bilgi-eğlence sistemi bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu sistem ile model; Amazon Alexa, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay desteğine sahip. Amazon Alexa entegrasyonu ile modelin bir çok ekstra özelliğe kavuştuğunu söylemek mümkün. Ayrıca modelin dijital gösterge paneli tarafında ise 12,3″ boyutunda bir kurulum bizleri bekliyor.

Teknolojik detaylar

Alfa Romeo NFT teknolojisini geliştirerek; Tonale modelini blok zinciri teknolojisini entegre eden ilk otomobil olma özelliğine eriştiriyor. Bu teknoloji ile gelen bağlantılı hizmetler içerisinde; servis desteği, kablosuz yazılım güncellemelerinin dahil olduğu genel bir dijital kayıt sistemi oluşturuluyor. Bu sayede modele ilişkin bir çok detaya kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Otonom sürüş desteği tarafında model; Seviye 2 otonom sürüş desteğine sahip. Bununla birlikte model ile adaptif cruise control, otonom frenleme, uykulu sürücü algılama, kör nokta uyarı sistemi ve 360 derece kamera gibi bir çok özellik kullanıcılara sunuluyor.

“Yeni DS E-Tense Performance resmi olarak tanıtıldı”

Exit mobile version