Site icon Dijital Tekerlek

McLaren satış haberlerini tamamıyla yalanladı

McLaren, Audi tarafına satıldığı söylentilerini tamamıyla yalanladı. Detayların tamamına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi tarafının Formula 1’e dahil olmak için McLaren Grubunu satın aldığı iddiası, İngiliz devi tarafından yalanlandı. Bununla birlikte McLaren tarafı “tamamen yanlış” olarak nitelendirdiği haberin üzerine şu ifadeleri kullandı;

“McLaren’in teknoloji stratejisi, diğer otomobil üreticileri de dahil olmak üzere ilgili ortaklar ve tedarikçilerle her zaman devam eden tartışmaları ve işbirliğini içeriyordu, Ancak McLaren Grubu sahiplik yapısında herhangi bir değişiklik olmadı.”

Audi tarafının sözcüsü Reuters ise geçtiğimiz günlerde; işbirliği fırsatlarına açık olduklarını özellikle belirtmişti.

Gelen açıklamalar her iki marka arasında resmi bir anlaşma olmadığını gözler önüne seriyor. Fakat gelecekteki potansiyel fırsatlar ile ilgili herhangi bir kesinlik mevcut değil. Bununla birlikte belirtmek gerekiyor ki; Alman basınında, BMW tarafının da McLaren Automotive tarafını satın almakla ilgilendikleri söylentileri konuşulmuştu. Bu yönde yapılacak bir satın almanın, markanın İngiliz merkezli marka portföyünü genişletmek amaçlı olacağı söylentileri de eşgüdümlü olarak yayılmaktaydı.

Audi bu satın alımı gerçekleştirmiş olsaydı; Lamborghini tarafının ardından ikinci süper otomobil markasına sahip olacaktı. Ayrıca Formula 1’e doğrudan erişim hayalleri de gerçekleşecekti.

Volkswagen Grubu tarafında Formula 1 yarışlarına yönelik olarak ise Porsche’nin hazırlandığı da söylentiler arasında. Fakat bu dahil olmanın bağımsız bir takım olarak değil; mevcut bir takım için güç aktarma organı ortağı olma yönünde olması bekleniyor.

“Özlenen Japon: 2023 Acura Integra tanıtıldı!”

Exit mobile version