Site icon Dijital Tekerlek

McLaren iflasın eşiğinden döndü

McLaren iflasın eşiğinden döndü 6

Geçen hafta McLaren için, olası bir iflasla karşı karşıya kaldığı öne sürülen raporda işlerin hiç iyi gitmediği anlaşılmıştı. 1.200 çalışanı işten çıkaran şirket, Woking fabrikası ve tarihi Formula 1 araç koleksiyonu da dahil olmak üzere yüksek değerli varlıklarının yasal olarak daha fazla borç doğurabildiğini ve satışını düşünmüşlerdi. Ancak bazı hissedarlar, bunu yapmanın otomobil üreticisini neredeyse değersiz bırakacağına ve iflasa neden olacağına inanıyor. Şu anda konuyla ilgili bir mahkeme savaşı yürütülüyor. Mahkeme başvuruları, McLaren’in 17 Temmuz’a kadar mali rahatlama bulması gerektiğini ortaya koydu. Neyse ki buldu.

Almanya’nın otomobil haber sitesi Auto, Motor und Sport‘a göre McLaren Formula 1 takım müdürü Zak Brown, “Sorunlar çözüldü. Önümüzdeki birkaç gün içinde bizden olumlu haberler duyacaksınız” dedi.

184 Milyon Dolarlık Dev Hissedar

Ayrıca Bahreyn Ulusal Bankası, McLaren’e öngörülebilir gelecek için işleri güvence altına alması gereken 184 milyon dolarlık bir yaşam çizgisi sunduğunu iddia ediyor. Bunun finansman kaynağı olması sürpriz olmamalı. Bahreyn’in egemen servet fonu şimdiden yüzde 56 ile McLaren Grubu’nun çoğunluk hissedarı. Fonun Bahreyn Ulusal Bankası’nda da yüzde 44 hissesi var.

Ertelenen Formula 1 sezonunun önümüzdeki hafta sonu başlaması planlanıyor, bu yüzden McLaren para ödülü ve televizyon hakları yoluyla bir miktar gelir elde edecek. Şehir kullanım araçları ile ilgili olarak, McLaren 765LT süper otomobili özellikle ABD’de yüksek talep görüyor.

Fabrikayı ayakta tutmanın yanı sıra, finansal sarsıntı nedeniyle neredeyse McLaren üretimi durdurdu diyebiliriz. Finansal sarsıntı, 570S modelinin üretimini 2021 yılına kadar ertelediğini de söyleyebiliriz.

Pandemi, hayatımızın her alanını olumsuz bir şekilde vurmaya devam ediyor. McLaren gibi köklü ve finans gücü yüksek olan bir firma bile bu süreçte biraz sallantıda gibi gözüküyor. Şuan ki durumu krizi çözmüş gibi görünen McLaren’ın önümüzdeki süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceğini göreceğiz.

İlginizi Çekebilir: Tesla Gigafactory Berlin, izinsiz yapıma devam ediyor!

Exit mobile version