Site icon Dijital Tekerlek

15 milyon dolarlık McLaren F1 modeli 400 km/s hıza ulaştı

15 milyon dolarlık McLaren F1 modeli 400 km/s hıza ulaştı 20

McLaren F1 modeli “süper araba nasıl olmalı” sorusunun cevabı olarak nitelendiriliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

15 Milyon Dolar değerinde olan Nineties İngiliz süper otomobili bizlerle. Gooding & Company, Pebble Beach satışında bu F1 modelini açık arttırmaya çıkartıyor. Bununla birlikte bu fırsat “neredeyse teslim edilmiş durumda bir F1 elde etmek için neredeyse duyulmamış bir fırsatı temsil ediyor” niteliğinde. Ayrıca Gooding tarafı bu arabanın on beş milyon doların üzerinde bir ücretle satmayı hedefliyor.

McLaren F1 neden bu kadar özel?

Modelin bu denli özel olmasının en büyük nedeni; 386 km/s hıza erişebilen bir zaman kapsülü olarak nitelendiriliyor olması. Örneğin 1995 yılında olduğu gibi aynı Goodyear Eagle F1 lastiklerini model bünyesinde barındırıyor. Ayrıca modelin şasi numarası 029 ve Creighton Brown’a boyanmış tek McLaren F1.

İç tarafta model açık ten rengi ve koyu kahve rengi döşemeye sahip. Ayrıca model 6.1 litre 627 beygirlik V12 motoru bünyesinde barındırıyor. Modelde Nineties tarafından başka bir esinti ise; Kenwood müzik seti.

Araba ile birlikte modelin hizmet kitabı, kullanıcı kılavuzu ve titanyum alet takımı gibi detaylar da halen mevcut.

Son olarak Gooding modelin satışı ile ilgili; “Bu, müzayedede şimdiye kadar sunulan en düşük kilometreli F1’i elde etmek ve otomobil dünyasının en seçkin kulüplerinden birine anında erişim elde etmek için hayatta bir kez elde edilebilecek benzersiz bir fırsat” cümlesini kullanıyor.

“2022 BMW 7 Serisi daha az kamuflaj ile görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version