Site icon Dijital Tekerlek

McLaren, 2022 Formula 1 aracı MCL36’i resmi olarak tanıttı!

McLaren, Woking’deki merkezinde düzenlediği etkinlik ile 2022 Formula 1 sezonunda yarışacağı aracı tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

McLaren iki yıldır devam eden dijital ve matematiksel çalışmaların ardından 2022 Formula 1 aracı MCL36’yı fiziksel olarak gösteriyor. Bununla birlikte 24 aylık çalışmanın sonucunda aracın montajı son iki ayda gerçekleşti. Ayrıca takım; Haas, Red Bull ve Aston Martin takımlarının ardından aracını tanıtan dördüncü takım oldu.

Yeni sezonda da takımın ikonik papaya turuncusu rengi korunmaya devam ediliyor. Bununla birlikte turuncu rengin kombinlenmesi noktasında açık mavi tercih ediliyor. Tanıtılan aracın 2022 sezonunda direkt olarak mücalede edeceğininde belirtilmesi ile; McLaren 2022 sezonunda mücadele edeceği aracı gerçek anlamda tanıtan ikinci takım oldu.

McLaren açıklamalar

McLaren CEO’su Zak Brown yapılan etkinlik ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Bugün Formula 1, IndyCar ve Extreme E şampiyonalarındaki üç McLaren programını da tanıttığımızı görmekten büyük mutluluk duyuyorum.”

“Formula 1 takımımız Andreas Seidl’ın kontrolü altında her yıl gelişmeye devam ediyor ve bu yeni kurallar dönemi takım için gerçek bir fırsatı temsil ediyor.”

“Lando ve Daniel’in bu yıl MCL36’nın direksiyonuna geçecek olması beni heyecanlandırıyor.”

“Lando 2021’de dört podyum atarak büyük ilerleme kaydetti ve Daniel’in Monza’daki sansasyonel zaferi de takıma tekrar kazanmanın nasıl bir his olduğunu hatırlattı.”

“2022’ye girerken kaydettiğimiz ilerlemeyi devam ettirmeyi ve öndeki takımlarla aradaki farkı kapatmayı hedefliyoruz.”

McLaren’ın teknik direktörü James Key ise araç ile ilgili olarak “Barselona’ya götüreceğimiz araç bu. Belli sebeplerden dolayı birkaç parçayı sakladık ve elbette bazı hassas kısımlar var. Fakat bunların hepsi aracı çalıştırdığımız zaman görülecek.” ifadesini kullandı.

Son olarak McLaren takımının 2022 sezonunda sürücü koltuklarında; Lando Norris ve Daniel Ricciardo oturmaya devam edecek.

“Red Bull, 2022 Formula 1 aracı RB18’i resmi olarak tanıttı!”

Exit mobile version