Site icon Dijital Tekerlek

Mazda Vision Coupe yerine hedefler SUV pazarı

2017 yılında Tokyo otomobil fuarında gösterilen Mazda Vision Coupe, artışa geçen SUV satışları ile arka plana atıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Gösterildiği ilk günden itibaren dikkatleri toplamayı başaran Mazda Vision Coupe, beş yıldan bu yana herhangi bir konuya dahil olmadı. Bununla birlikte hızlı bir şekilde üretime girmesi hedeflenen modelin; değişen pazar koşulları nedeniyle ertelendiği düşünülüyor. Mazda tarafının önceliklerini SUV modellerine kaydırmasıyla beraber değişen stratejiler, direkt olarak pazara yönelik şekillenmeye devam ediyor. Markanın halihazırda satışa sunulan ürün gamına baktığımızda da CX-70, CX-80 ve CX-90 SUV modelleri ağırlıklarını korumaya devam ediyor. Ayrıca markanın ikonik model MX-5’inde ürün gamında önemli bir noktaya sahip olduğunu söylemek gerekiyor.

Mazda, CX60 modelinin Avrupa pazarında satışa sunarken; MX30 ve CX80 rozetli modellerinide ilerleyen günlerde satışa sunacağını onayladı. Bununla birlikte Japon otomobil üreticisi, CX-70 ve CX-90 modellerini de arkadan çekiş mimarisi ile piyasaya sürecek.

“Tamamen elektrikli Citroen E-C4 Sonbaharda Türkiye’de”

Exit mobile version